Pensie lungă şi sănătate! Respect, Locotenent-colonel (r) Borteș Ionel!

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Pensie lunga si sanatate  Respect  Locotenent colonel  r  Bortes Ionel | imaginea 1 “Curajul este frica căreia îi reziști un minut mai mult”, spunea George S. Patton. Este si motto-ul scris de colegii Detașamentului de Pompieri Sebiș pentru fostul lor comandant, Lt.-col. (r) Borteș Ionel, probabil cele mai potrivite cuvinte pentru un om adevărat şi o carieră de excepție.

Începută în 1995 ca subofițer, cariera militară a lui Ionel s-a confundat practic cu subunitatea din Sebiș și cu istoria recentă a pompierilor din ținutul Văii Crișului Alb. Unitatea din Sebiș a “crescut” sub ochii lui.

În 2006, trece în corpul ofițerilor și este numit locțiitor cdt. de secție și, odată cu profesionalizarea pompierilor, și-a pus amprenta în pregătirea noilor profesioniști. A creat la Sebiș o echipă profesionistă, disciplinată și pe care s-a putut pune baza.

Începând cu anul 2016, a preluat funcția de comandant al noului Detașament Sebiș, cu cele două gărzi de intervenție, Sebiș si Gurahonț. Imediat și-a pus amprenta și asupra subunității din Gurahonț, prin spiritul său organizatoric şi disciplină.

În anul 2020, pentru o perioadă de 6 luni, a ocupat funcția de adjunct al Inspectorului-șef, prezența sa în comanda inspectoratului încununând cariera militară a Lt.-col. Borteș Ionel. Dorul de subunitate căreia i-a dedicat întreaga sa carieră l-a făcut să se întoarcă “acasă”.

Ionel nu a fost doar un pompier şi un camarad adevărat, el este și un pasionat restaurator, cele două autospeciale vechi și frumos restaurate din curtea unității vor rămâne mărturie a pasiunii sale. Luni, 05 aprilie a.c., Lt.-col. Borteș Ionel a primit ultimul raport și onorul subunității. Reprezentanţii ISU Arad îi doresc pensie lungă, sănătate și îl așteaptă oricând cu drag la unitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.