Aniversare a 23 de ani ai Stației de Pompieri Panciu și 10 ani ai Punctului de Lucru Soveja

Marți, 04 Mai 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Aniversare a 23 de ani ai Statiei de Pompieri Panciu si 10 ani ai Punctului de Lucru Soveja | imaginea 1 Prima zi a lunii mai este un motiv de sărbătoare pentru pompierii vrânceni. În această zi, în urmă cu 23 de ani, a fost inaugurată Stația de Pompieri Panciu. De asemenea, la data 1 mai 2011, a fost înființat Punctul de Lucru Soveja.

Staţia de Pompieri Panciu are repartizat un raion de intervenţie cu o suprafaţă de aproximativ 750 km pătraţi, care cuprinde, oraşul Panciu şi oraşul Mărăşeşti, 7 comune, 34 sate, cu un număr total de 17200 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de aproximativ 47500 locuitori. În cadrul Staţiei de Pompieri Panciu funcţionează Punctul de Lucru Soveja care asigură etapa I a intervenţiei în localităţile Soveja, Câmpuri şi Răcoasa, mai puţin satul Varniţa.

În prezent, Stația de Pompieri Panciu are în dotare 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD, care asigură cu operativitate şi eficienţă gestionarea tuturor situaţiilor de urgenţă la care este solicitată, pentru a restabili starea de normalitate. Punctul de Lucru Soveja dispune de 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă, care asigură menținerea climatului de siguranță în sectorul de intervenție.

Aniversarea celor 23 de ani ai Stației de Pompieri Panciu și 10 ani ai Punctului de Lucru Soveja este un prilej de retrospectivă a activităţilor desfăşurate de-a lungul timpului, care au constat în intervenţii de stingere a incendiilor, acordare a primului ajutor calificat, misiuni de înlăturare sau limitare a consecinţelor diferitelor situaţii de urgenţă, calamităţi naturale şi alte catastrofe.

Prin urmare, de la începutul anului și până în prezent, pompierii pănceni și sovejeni au acționat la 368 misiuni, dintre care 29 au reprezentat intervenţii pentru stingerea incendiilor, iar alte 168 solicitări pentru acordarea primului ajutor calificat.

Împotriva vicisitudinilor întâmpinate, pompierii pănceni și sovejeni au demonstrat permanent curaj în lupta cu flăcările și calamitățile, riscându-și propria viață pentru salvarea semenilor aflați în suferință și pericol.

Realizările deosebite obținute, de-a lungul acestor ani, în îndeplinirea misiunilor ce le-au fost încredințate au întărit încrederea de care se bucură instituția noastră, fapt care ne motivează și ne responsabilizează ca și în viitor să manifestăm devotament, perseverență și profesionalism în acțiunile derulate în sprijinul populației.

La ceas aniversar, cuprinși de un profund sentiment de mândrie, reprezentanţii ISU Vrancea transmit colegilor tradiționala urare: 𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐢, 𝐒𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮! 𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐢, 𝐏𝐮𝐧𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐋𝐮𝐜𝐫𝐮 𝐒𝐨𝐯𝐞𝐣𝐚!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.