Pensie lungă şi sănătate! Respect, Plutonier adjutant-şef Pop Vasile!

Joi, 06 Mai 2021Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Pensie lunga si sanatate  Respect  Plutonier adjutant sef Pop Vasile | imaginea 1 În fiecare dimineață, pompierii se adună în fața autospecialelor pentru schimbul de tură. La prima oră, comandantul de subunitate își face apariția pe platou și comandă: ”Luați loc în formație!”

Totuși, adunarea de marţi, 4 mai a.c., a fost mai aparte față de rutina zilnică. Celui mai vechi pompier al Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca i s-a citit ordinul de trecere în rezervă și a fost ultima dată când s-a aflat alături de camarazii săi.

Pentru colegii săi, ”Popică” a fost mai mult decât un șef de tură sau chiar un mentor, a fost omul alături de care, timp de 26 de ani, s-au întors mereu întregi și sănătoși de la intervenții. Iar asta contează cel mai mult pentru ei, cât și pentru familiile lor.

Pentru colegul lor nu au fost puține misiuni de îndeplinit, au fost mii de situații limită la care ”Popică” a răspuns, dar și printre cele mai grele cărora pompierii clujeni au trebuit să le facă față.

Indiferent că a fost nevoie să se târască pe pojghița subțire de gheață pentru a scoate un copil căzut în mijlocul lacului înghețat sau să escaladeze un bloc prin exterior și să salveze persoanele surprinse de incendii, a fost mereu înaintea colegilor săi, mereu cel care intra primul în foc și nu a considerat niciodată că face ceva excepțional.

Nu a lăsat nimic la voia întâmplării și asta la caracterizat pe el. Pe el ”meseria” de salvator l-a definit, a fost mereu un exemplul de profesionist desăvârșit și o pildă de urmat. Marţi, când s-a văzut pentru ultima oară în fața camarazilor și nevoit să-ți ia rămas bun, le-a mulțumit fiecăruia pe rând cu ochii în lacrimi.

De fapt, toții ar trebui să-i mulțumească pentru că și-a făcut meseria cât a putut de bine, fără să aștepte altă recompensă decât limpezimea propriei conștiințe și pentru că într-un fel sau altul i-a marcat și influențat pe toți.

Reprezentanţii ISU Cluj îi mulțumesc Plt. adj.-șef (r) Pop Vasile pentru toate misiunile reușite și pentru amprenta lăsată pe oamenii din această unitate! Îi doresc să aibă parte de multă sănătate și să se bucure de noua viață începută azi! Îl salută cu admirație și prețuire și îl asigură că nu au cum să îl uite!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.