Basorelief cu chipul lui Ştefan cel Mare, amplasat pe frontispiciul ISU Vaslui

Miercuri, 07 Iulie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Basorelief cu chipul lui Stefan cel Mare  amplasat pe frontispiciul ISU Vaslui | imaginea 1 Pe frontispiciul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vaslui, al cărui patron spiritual este Ștefan cel Mare și Sfânt, va fi amplasat un basorelief cu chipul celui care a adus victoria de la Podul Înalt.

Evenimentul face parte din programul „Comunitatea mai aproape de M.A.I.”, demarat de Asociația „Costești - comuna mea dragă”. Această activitate se desfășoară cu ocazia comemorării a 517 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui voievod.

Tot în cadrul programului „Comunitatea mai aproape de MAI”, Asociația a oferit Detașamentului de Pompieri Bârlad încă două basoreliefuri, respectiv pe Ștefan cel Mare, care este patronul spiritual al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt al județului Vaslui”, precum și pe Alexandru Ioan Cuza, Domnul Unirii Principatelor, născut în anul 1820 la Bârlad.

Cele două efigii vor îmbogăți colecția muzeului detașamentului, Sală memorială care poartă numele unui erou bârlădean, Căpitan post-mortem Martac Ioan.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.