145 de ani de la înființarea Serviciului Pompierilor Voluntari Miercurea Nirajului

Marți, 21 Septembrie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

145 de ani de la infiintarea Serviciului Pompierilor Voluntari Miercurea Nirajului | imaginea 1 Sâmbătă, 11 septembrie a.c., ISU MUREȘ a dat curs invitației venite din partea SVSU Miercurea Nirajului, pentru a participa la aniversarea a 145 de ani de la înființarea Serviciului Pompierilor Voluntari.

Din partea inspectoratului, a participat la această manifestare domnul colonel PĂLĂCEAN MIHAI, șeful Inspecției de Prevenire, domnul maior POP CRISTIAN, inspector de prevenire, și domnul căpitan CIOBAN EMANUEL, din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenției și Reziliența Comunităților.

100 de pompieri voluntari din cadrul a nouă Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență au fost prezenți, iar din partea Uniunii Pompierilor Maghiari din Ungaria, a fost invitat domnul colonel CSOKA KAROLY, care a oferit sprijin comunităților de pe Valea Nirajului prin instruirea personalului voluntar, donații de echipamente și autospeciale de stins incendii.

În luna februarie a acestui an, Pompierii Voluntari din Miercurea Nirajului au primit din partea Uniunii Pompierilor Maghiari din Ungaria a treia autospecială de stins incendii, marca STEYER, cu o capacitate de 7000 de litri și multe echipamente de protecție, care au fost împărțite la SVSU-urile de pe Valea Nirajului.

În timpul festivității, cinci dintre „veteranii” serviciului voluntar, au primit câte o diplomă și o statuetă, în semn de recunoștință pentru anii petrecuți în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Miercurea Nirajului.

De menţionat faptul că SVSU Miercurea Nirajului deține unul dintre cele mai vechi drapele al unui Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență, datând din anul 1876, și este păstrat în Biserica Reformată din Miercurea Nirajului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.