Cei 10 pompieri mureşeni au ajuns cu bine acasă

Luni, 06 Septembrie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Cei 10 pompieri mureseni au ajuns cu bine acasa | imaginea 1 Salvatorii mureșeni, alături de alți pompieri militari din Româna, au înfruntat temperaturile ridicate și fumul dens generat de incendiile care au avut loc pe teritoriul Greciei. Misiunea a durat 10 zile, timp în care au intervenit pentru limitarea și lichidarea incendiilor produse la fond forestier, la patru case de locuit și la mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias din zona Vilia.

În toată această perioadă, s-a lucrat în schimburi de câte șase ore sau chiar mai mult, în funcție de situațiile întâmpinate. A fost o experiență unică și memorabilă pentru salvatorii români, din care au avut foarte mult de învățat.

Mai mult de atât, după un drum lung și obositor, înainte să fie primiți cu aplauze din partea camarazilor care se aflau în așteptare pe platoul ISU Mureș, salvatorii au oprit la intrare în municipiul Târgu Mureș pentru a interveni în cazul producerii unui accident rutier între două autoturisme cu o victimă încarcerată. Gest prin care au dovedit încă odată profesionalismul și implicarea de care dau dovadă.

Din fericire, nu au existat evenimente neplăcute pe toată durata misiunii. Trebuie menționat faptul că pompierii militari au participat la misiune voluntar. Reprezentanţii ISU Mureş îi felicită pe camarazii lor pentru modul profesionist în care au reprezentat Arma Pompierilor din România.

Cei 10 de “nota 10” au fost avansați la excepțional, luni dimineață, 30 august a.c., iar aceștia sunt: Plutonier adjutant-șef Sebastian-Florin MOCAN (Det. Tg. Mureș), Plutonier adjutant-șef Eugen TĂTAR (Det. Tg. Mureș), Plutonier Sebastian-Ioan PALCĂU (Det. Tg. Mureș), Plutonier adjutant Horațiu BALEA (Det. Sighișoara), Plutonier adjutant-șef Sebastian-Vasile STAN (Det. Reghin), Plutonier adjutant-șef Ioan-Cristian CHIRTEȘ (Det. Reghin), Plutonier major Marius-Cătălin BOARI (Det. Reghin), Plutonier adjutant-șef Nicolae-Ioan ALBU (Det. Târnăveni), Plutonier adjutant Teodor-Marius SANDOR (Det. Târnăveni) și Plutonier Alexandru-Andrei BALINT (Secția Sărmașu).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.