Primirea Drapelului de Luptă – moment istoric pentru ISU Satu Mare

Marți, 21 Septembrie 2021Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Primirea Drapelului de Lupta   moment istoric pentru ISU Satu Mare | imaginea 1 Luni, 13 septembrie a.c., cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, în cadrul unui ceremonial organizat la Palatul Cotroceni, Președintele României a oferit Drapelul de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.

Cu acest prilej, într-un cadru festiv, s-a organizat în inspectorat o festivitate de prezentare a Drapelului de Luptă. Domnul Inspector-Șef, Colonel Dima Nicolae a menționat cele mai importante aspecte referitoare la simbolul, istoria, componentele și păstrarea Drapelului de Luptă, subliniind câteva din cele mai complexe misiuni și situații de urgență gestionate de către pompierii sătmăreni.

Totodată, a înaintat în gradul următor, înainte de termen, un număr de 6 cadre militare, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă astfel:

În gradul de locotenent-colonel

  1. Maior CORA Gheorghe GEORGEL-HORAȚIU

În gradul de căpitan

  1. Locotenent CRACIUN Vasile ALEXANDRU

În gradul de plutonier adjutant

  1. Plutonier major DEAC Ioan IONUȚ-FLORIN
  2. Plutonier major MATIOCA Vasile VASILE-COSMIN
  3. Plutonier major MUREȘAN Vasile MANUEL

În gradul de plutonier

  1. Sergent major ORTELECAN Gheorghe RAZVAN CATALIN

De asemenea, a recompensat un număr de 4 cadre, care s-au remarcat prin fapte deosebite săvârșite pe timpul îndeplinirii misiunilor, cu insignele onorifice: “POMPIER DE ONOARE AL JUDEȚULUI”, respectiv “SALVATOR DE ONOARE AL JUDEȚULUI”, pentru anii 2020-2021 după cum urmează:

“POMPIER DE ONOARE AL JUDEȚULUI”

– pe anul 2020: Plt. adj. ARDELEAN Dumitru CLAUDIU-VIRGIL; – pe anul 2021: Lt. MERCEA Silviu-Gheorghe ALEXANDRU

“SALVATOR DE ONOARE AL JUDEȚULUI”

– pe anul 2020: Plt. adj. ROȘU Mihai MIHAI - FLORIN; – pe anul 2020: Plt. adj. BAN Vasile STELIAN.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.