O decizie în interesul cetățenilor - 4 ani de la înfiinţarea Punctului de lucru Drăgănești Vlașca

Sâmbătă, 09 Octombrie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

O decizie in interesul cetatenilor  4 ani de la infiintarea Punctului de lucru Draganesti Vlasca | imaginea 1 Timpul trece, beneficiile rămân, iar când acestea se reflectă într-o creștere a gradului de siguranță a cetățenilor, cu atât ele sunt mai importante. Miercuri, 06 octombrie a.c., se împlinesc patru ani de la momentul operaționalizării Punctului de lucru al pompierilor din localitatea Drăgănești Vlașca.

Înainte de înființarea acestui punct de lucru, timpul de răspuns în situaţii de urgenţă al Detaşamentului de Pompieri Alexandria în localităţile din zona geografică a comunei Drăgănești Vlașca era cuprins între 20 și 40 de minute, însă după operaționalizarea acestuia, timpul de răspuns s-a modificat considerabil, astfel:

 • Drăgănești Vlașca - Văceni - 7 km - 7 minute;
 • Drăgănești Vlașca - Comoara - 9 km - 9 minute;
 • Drăgănești Vlașca - Bujoreni- 5 km - 5 minute;
 • Drăgănești Vlașca - Prunaru - 8 km - 8 minute;
 • Drăgănești Vlașca - Dârvași - 4 km - 4 minute;
 • Drăgănești Vlașca – Botoroaga - 7 km - 7 minute;
 • Drăgănești Vlașca – Comuna Botoroaga, sat Valea Cireşului – 10 km – 10 minute;
 • Drăgănești Vlașca – Comuna Botoroaga, sat Tunari – 5 km – 5 minute;
 • Drăgănești Vlașca – Comuna Botoroaga, sat Călugăru – 12 km – 12 minute;
 • Drăgănești Vlașca – Comuna Botoroaga, sat Tîrnava – 5 km – 5 minute.

Vorbim de un număr de 11 localități (Drăgănești Vlașca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Dârvași, Botoroaga, Tîrnava, Călugăru, Tunari și Valea Cireșului), cu o populație de aproape 12000 de persoane și o suprafață de cca. 25000 de ha.

Pe scurt, în orice situație de urgență care poate pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, pompierii militari teleormăneni sunt capabili să asigure în momentul de față o intervenție operativă și eficientă.

Acest punct de lucru este, în principal, rezultatul implicării autorităților locale și județene, fapt pentru care se asdresează mulțumiri pentru toate demersurile pe care le-au realizat în vederea operaționalizării acestei subunități de intervenție, care din ziua de 06 octombrie 2017 este mult mai aproape de cetățeni.

În continuare, toți locuitorii comunității sunt asiguraţi că se va continua cu aceeași dăruire, la asigurarea unui climat de liniște și siguranță în zona de competență stabilită, prin acționarea în mod unitar și integrat pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.