Decorat de preşedintele României - Respect, Plt. adj.-şef Păun Cătălin!

Luni, 24 Ianuarie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Decorat de presedintele Romaniei   Respect  Plt  adj  sef Paun Catalin | imaginea 1 În spatele succesului oricărui salvator sunt numeroase intervenții reușite, vieți și bunuri salvate, precum și o întreagă echipă care îi este mereu alături.

Rezultatele foarte bune obținute în misiunile și activitățile desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, l-au evidențiat în mod deosebit pe 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐬̦𝐞𝐟 𝐏𝐚̆𝐮𝐧 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧, care 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐧𝐬𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 cu 𝐌𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢𝐚 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ ”𝑷𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑴𝒆𝒓𝒊𝒕” clasa a III-a, cu însemn pentru militari.

Recompensa i-a fost acordată pompierului vrâncean ”…𝑐𝑢 𝑝𝑟𝑖𝑙𝑒𝑗𝑢𝑙 𝑍𝑖𝑙𝑒𝑖 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑎 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑒𝑖, 𝑖̂𝑛 𝑠𝑒𝑚𝑛 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑟𝑒𝑐𝑖𝑒𝑟𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑡̦𝑖𝑎 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎̆ 𝑎𝑑𝑢𝑠𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑖̂𝑛𝑑𝑒𝑝𝑙𝑖𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑢 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠 𝑎 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑓𝑖𝑐𝑒 𝑀𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑒𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐴𝑓𝑎𝑐𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑒”.

Conform legii, 𝐌𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢𝐚 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ ”𝑷𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑴𝒆𝒓𝒊𝒕” este cea de a treia medalie naţională în ierarhia decoraţiilor, pe timp de pace, şi a patra în ierarhia decoraţiilor militare de război, care se poate acorda cetăţenilor români şi străini fără studii superioare, pentru a recompensa serviciile importante civile şi militare aduse statului român pe timp de pace sau pe timp de război.

Marți, 18 ianuarie a.c., într-un cadru festiv, Inspectorul-șef, Colonel Chiscop Flaviu, i-a înmânat subofițerului medalia decernată. Momentul emoționant trăit de Plutonier adjutant-șef Păun Cătălin trezește în fiecare dintre colegii săi un sentiment de onoare şi demnitate militară, care îi face mândri de haina pe care o poartă.


𝐏𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐬̦𝐞𝐟 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧 𝐏𝐚̆𝐮𝐧 este șef gardă de intervenție stingere la Stația de Pompieri Vidra. Acesta activează în cadrul subunității încă de la înființarea acesteia. Este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri ”Boldești”, promoția 1993.

Pe parcursul carierei militare, în cei 𝟐𝟖 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆, s-a remarcat la numeroase intervenții grele, printre care: 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟏𝟖 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, la care și-a adus aportul pentru salvarea celor douăsprezece persoane rămase blocate în albia râului Zăbala.

O altă 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐚𝐬𝐞𝐦𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐢̂𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟒 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟏𝟗 când, împreună cu echipajul pe care îl coordona, a salvat cinci persoane rămase blocate într-un tractor în apele învolburate ale râului Putna, căruia îi crescuse nivelul în urma unor precipitații abundente.

S-a intervenit atunci cu barca pneumatică, iar pentru evacuarea rapidă, subofițerul a cărat în brațe, până la mal, două fete de 14 ani. 𝐎 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚̆, în urma căreia a primit distincția acordată de ISU Vrancea, ”𝑷𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒍𝒖𝒏𝒊𝒊 𝒂𝒖𝒈𝒖𝒔𝒕 𝟐𝟎𝟏𝟖”, a fost în data de 𝟏𝟒 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟏𝟖, când a coordonat misiunea de stingere a unui incendiu de proporții, care a cuprins 3 gospodării din comuna Negrilești.

Profesionalismul, curajul și devotamentul au fost dovedite și atunci când s-a aflat în timpul liber, dar a fost nevoie de ajutorul lui. 𝐈̂𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟏𝟔 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟎, pe DN 2D, pe raza localităţii Boloteşti, a avut loc un accident rutier deosebit de grav, în care au fost implicate 2 autovehicule (1 microbuz de transport persoane şi 1 autoturism).

În urma impactului dintre microbuz şi autoturism, au rezultat 13 victime. Având în vedere gravitatea evenimentului a fost activat Planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului Vrancea. Chiar dacă se afla la domiciliu, Plutonierul adjutant-șef Păun Cătălin a venit în sprijinul colegilor și a coordonat de pe margine echipajul de descarcerare, oferindu-le colegilor informaţii utile despre cum să acţioneze rapid pentru eliberarea victimelor încarcerate, apoi a ajutat la trierea victimelor. Prezenţa lui a oferit încredere întregului echipaj.

𝐒𝐮𝐛𝐨𝐟𝐢𝐭̧𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐞𝐱𝐞𝐦𝐩𝐥𝐮 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐫𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐬𝐚̆𝐢, 𝐝𝐨𝐯𝐞𝐝𝐢𝐧𝐝 𝐢̂𝐧𝐭𝐨𝐭𝐝𝐞𝐚𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐚𝐫 𝐬̧𝐢 𝐮𝐦𝐚𝐧𝐞 𝐚𝐥𝐞𝐬𝐞. 𝑰̂𝒏 𝒅𝒆𝒄𝒖𝒓𝒔𝒖𝒍 𝒂𝒏𝒊𝒍𝒐𝒓, 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒂 𝒂 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒕 𝒍𝒂 𝒎𝒂𝒊 𝒎𝒖𝒍𝒕𝒆 𝒄𝒂𝒎𝒑𝒂𝒏𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝒅𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆 𝒔𝒂̂𝒏𝒈𝒆, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒂𝒍𝒗𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒖𝒏𝒐𝒓 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂 𝒖𝒏𝒐𝒓 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒈𝒊 𝒅𝒊𝒂𝒈𝒏𝒐𝒔𝒕𝒊𝒄𝒂𝒕̧𝒊 𝒄𝒖 𝒃𝒐𝒍𝒊 𝒈𝒓𝒂𝒗𝒆.

Prin toate acțiunile întreprinse, Plutonierul adjutant-șef Păun Cătălin a demonstrat că a transformat meseria de salvator într-o pasiune, ghidat de sentimentul solidarității față de semeni. Ziua de miercuri, 19 ianuarie a.c., le-a oferit reprezentanţilor ISU Vrancea ocazia să-i adreseze sincere felicitări și să-i transmită, încă o dată, că sunt mândri că face parte din echipă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.