Cinci ani de la operaționalizarea SMURD Dobrotești

Vineri, 25 Martie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Cinci ani de la operationalizarea SMURD Dobrotesti | imaginea 1 Marţi, 22 martie a.c., salvatorii teleormăneni au sărbătorit cinci ani de la operaționalizarea SMURD din localitatea Dobrotești, în cadrul Punctului de lucru al pompierilor militari roșioreni.

În această perioadă de activitate în domeniul acordării primului ajutor calificat cetățenilor cu probleme medicale ori celor care au suferit diferite traumatisme în urma unor evenimente tragice, paramedicii din cadrul acestei subunități pot vorbi de un număr de aproape 3000 de intervenții la activ.

SMURD Dobrotești deservește localitățile Dobrotești, Merișani, Didești, Tecuci, Balaci, Burdeni, Zâmbreasca, Plopi, Beuca, Ciolănești Deal, Ciolănești Vale, Baldovinești, Siliștea Gumești, Dobreni, Tătărăștii de Sus, Tătărăștii de Jos, Udupu, Negreni, Slăvești, Lada și Scurtu.

Subunitatea are în dotare o ambulanță tip B2, încadrată cu un număr de 15 subofițeri cu competență de paramedic, toți având cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din țară.

Raportat la numărul mare de vieți salvate anual de către paramedicii teleormăneni, SMURD Dobrotești reprezintă un succes pentru și în slujba cetățenilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.