24 de ani de la inaugurarea Stației de Pompieri Panciu

Luni, 02 Mai 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

24 de ani de la inaugurarea Statiei de Pompieri Panciu | imaginea 1 În data de 1 mai, în urmă cu 24 ani a fost inaugurată Stația de Pompieri Panciu. De asemenea, au trecut 11 ani de la înființarea Punctului de Lucru Soveja.

Staţia de Pompieri Panciu a fost înfiinţată în baza Ordinului Ministrului de Interne nr. I /01022 din 01.05.1998, ca subunitate specializată de pompieri, în subordinea Grupului de Pompieri „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. Data operaţionalizării la care subunitatea a fost încadrată cu personal şi tehnică a fost 18.05.1998.

În scopul reducerii timpului de răspuns şi eficientizării intervenţiilor în situaţii de urgenţă, pentru încadrarea acestor acţiuni de intervenţie în criteriile de performanţă ale serviciilor de urgenţă profesioniste, la data de 01.05.2011, s-a înfiinţat Punctul de Lucru Soveja, care funcţionează în cadrul Staţiei de Pompieri Panciu.

Raionul de intervenţie al subunităţii cuprinde două oraşe: Panciu şi Mărăşeşti, şi şapte comune: Ţifeşti, Fitioneşti, Moviliţa, Străoane, Răcoasa, Câmpuri şi Soveja, dispersate pe o suprafaţă de cca. 750 km pătraţi. Cele 34 sate din şapte comune au cca. 17.200 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de aproximativ 47.500 locuitori.

Situaţii-limită rezolvate cu succes, intervenţii contra-cronometru, vieţi salvate, bunuri protejate, lupta cu apele sau cu flăcările, acestea şi multe altele reprezintă pentru pompieri cotidianul existenţei. Pentru toate misiunile îndeplinite cu succes şi în numele tuturor celor pe care i-au protejat şi salvat, li se urează misiuni uşoare, alături de tradiţionalul: 𝐋𝐀 𝐌𝐔𝐋𝐓̧𝐈 𝐀𝐍𝐈!

24 de ani de la inaugurarea Statiei de Pompieri Panciu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.