ISU Cluj deschide un nou Punct de Lucru în Gherla

Marți, 10 Mai 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

ISU Cluj deschide un nou Punct de Lucru in Gherla | imaginea 1 Punctul de Lucru Gherla, din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, a fost operaționalizat miercuri, 4 mai a.c.

Ceremonia de inaugurare a subunității s-a desfășurat la sediul situat pe Strada Victoriei 15, în prezența autorităților locale. La eveniment au participat prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, alături de primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan și de Inspectorul-șef al ISU Cluj, General de brigadă Ion Moldovan.

Clădirea a fost finalizată la sfârșitul anului trecut și are o suprafață desfășurată de 716 metri pătrați, pe trei niveluri. Drept urmare, sunt disponibile două garaje moderne, unul pentru ambulanța SMURD și celălalt pentru autospecialele mari de intervenție.

De asemenea, subunitatea este dotată cu săli pentru dezinfecție, sterilizare, respectiv depozite. Personalul beneficiază de grupuri sanitare, vestiare, dormitoare și birouri noi. Subunitatea a fost construită cu sprijinul Primăriei Municipiului Gherla, valoarea totală a investiției fiind de peste 3.000.000 lei.

Astfel, Detașamentul de Pompieri Dej dispune în sfârșit de o subunitate atât de necesară în Municipiul Gherla. Cu alte cuvinte, echipajele SMURD au gestionat anul trecut 434 de cazuri numai în Gherla, în vreme ce pompierii și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au participat la 84 de misiuni.

Tot în 2021, echipajele Serviciului de Ambulanță Județean au înregistrat peste 5.700 de intervenții, iar prezența SMURD va fi un real sprijin. Mai mult, înființarea subunității va duce la scăderea timpului de răspuns în cazul situațiilor de urgență.

Punctul de Lucru Gherla este deja funcțional, așa că un echipaj SMURD poate deservi oricând necesitățile operative. În curând, la subunitate va ajunge și o autospecială de stingere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.