Pensie lungă şi sănătate! Respect, Plutonier adjutant (r) Eugen Doru Fanu!

Vineri, 13 Mai 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Pensie lunga si sanatate  Respect  Plutonier adjutant  r  Eugen Doru Fanu | imaginea 1 Un pompier își alege profesia cu inima, iar în momentul în care corpul său nu mai face față provocărilor meseriei și se retrage la pensie, inima sa refuză să se pensioneze.

El simte acest lucru în grija cu care îi privește pe oamenii aflați în pericol, în reacțiile pe care le are atunci când aude un strigăt de ajutor sau în instinctele care îl ajută să prevină unele situații neplăcute.

Plutonier adjutant (r) Eugen Doru Fanu s-a retras de puțin timp la pensie, însă inima sa de salvator a rămas la datorie. Sâmbătă seară, 7 mai a.c., acesta a fost sunat de soția sa care l-a anunțat că în blocul lor arde ceva și că e foarte mult fum pe casa scării.

Aflându-se în apropiere, acesta a alergat într-un suflet acasă. A identificat imediat apartamentul din care ieșea fum, a forțat geamul, reușind să-l deschidă, însă nu a putut pătrunde în interior din cauza gratiilor.

”- E cineva aici?” a strigat Eugen cu putere.
“- Scoate-mă, te rog, de aici”, a auzit el un glas stins.

Fără să stea pe gânduri, acesta a alergat la ușă, a împins-o cu putere cu picioarele și a reușit să o deschidă. Din interior a năvălit un nor gros de fum. Și-a dat repede tricoul jos și a încercat să își protejeze fața cu el în timp ce a pătruns în încăperea inundată de fum. Pe aragaz era o oală arsă, iar pe podea stătea întins un bărbat de vreo 40 de ani.

“M-am uitat rapid în jurul meu. Am văzut că nu mai arde nimic, era doar fum în toată locuința. Am încercat să comunic cu victima, dar nu îmi mai putea răspunde. Mi-am strecurat brațul pe sub mâinile lui și l-am tras afară. Am folosit metoda de extragere a victimelor încarcerate. L-am așezat în poziția de siguranță și l-am monitorizat până a sosit ajutorul”, povestește zâmbind Eugen.

“Nu mi-a fost frică să intru în interior. Asta am făcut toată viața. Și dacă nu l-aș fi auzit, tot aș fi intrat să verific dacă nu e nimeni acolo. Nu poți lăsa pe cineva să moară așa lângă tine când știi că ai putea să-l salvezi. Norocul lui a fost că stătea întins pe jos. Acolo stratul de fum nu e așa gros. Altfel, nu știu dacă aș fi reușit să-l salvez.”

La laude și mulțumiri, Eugen a răspuns simplu: “Sincer, eu nu am făcut nimic deosebit. Am făcut ceea ce trebuia să fac. După ce am lucrat atâția ani ca și pompier, ar fi fost foarte greșit să nu încerc să-l salvez pe acest om. Așa s-a nimerit să fiu eu prin preajmă. De restul s-au ocupat colegii când au ajuns”.

Felicitări, Eugen, pentru gestul tău! Felicitări pentru modestia ta și pentru faptul că în inima ta, ai rămas un adevărat salvator pompier! Astăzi, un om trăiește datorită intervenției tale!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.