6 ani de la operaţionalizarea Punctului de lucru Feldioara

Marți, 28 Iunie 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

6 ani de la operationalizarea Punctului de lucru Feldioara | imaginea 1 Cu ocazia împlinirii a șase ani de la operaționalizarea Punctului de lucru Feldioara, primarul localității, domnul Taus Sorin, a primit Placheta de Onoare a ISU Braşov, din partea Inspectorului-şef, domnul colonel Marciu Lucian.

De asemenea, i s-a mulţumit domnului primar pentru buna colaborare dintre ISU Braşov şi Primăria Feldioara, având în vedere ca în urmă cu 6 ani a susținut iniţiativa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență Braşov și a găsit soluţiile necesare pentru înființarea Punctului de lucru.

Totodată, s-a organizat și Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care s-a prezentat tehnica şi echipamentele de intervenţie, iar cei mici au putut să folosească furtunul de pompieri.

ISU Braşov a luat decizia de a înfiinţa un punct de lucru la Feldioara, pentru reducerea timpului de răspuns, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi protecţia comunităţii. Acest punct de lucru funcţioneaza în subordinea Detaşamentului 1 de Pompieri Braşov. La Feldioara sunt operative o ambulanţă SMURD și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

În ultimii șase ani, în zona respectivă s-a acţionat la 4031 intervenţii, iar pe timpul acţiunilor echipajului SMURD au fost asistate un număr de 3591 persoane (2926 adulţi şi 665 copii).

Punctul de lucru deserveşte localităţile Feldioara, Măieruş, Hălchiu, Apaţa, Crizbav, Hoghiz, Augustin, Ormeniş şi Racoş. Dacă timpul mediu de intervenţie era de 34 minute pentru zonele cele mai îndepărtate, prin înființarea acestui punct de lucru s-a redus la 18 minute.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.