4 iulie 1936 - Înființarea primei Companii de pompieri din Brașov

Joi, 07 Iulie 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

4 iulie 1936   Infiintarea primei Companii de pompieri din Brasov | imaginea 1 Perioada 1936-1945 este caracterizată prin înfiinţarea structurilor militare ale pompierilor militari, care au evoluat în funcţie de factorii administrativi şi politici ai vremii.

Astfel, prin Legea pentru organizarea pompierilor, promulgată la 3 aprilie 1936, se reglementa activitatea pompierilor militari şi civili din întreaga ţară. Potrivit articolului 4 din Lege, Corpul Pompierilor Militari se compunea din comandament de serviciu, grupuri de unităţi, centre de instrucţie, unităţi de pompieri militari, ateliere şi depozite, formaţiuni de pompieri rurali.

Pentru aplicarea prevederilor legii, începând cu luna iunie 1936, s-au înfiinţat noi unităţi de pompieri militari. În municipiul Braşov, reşedinţa judeţului cu acelaşi nume, s-a constituit o companie de pompieri la 4 iulie 1936.

În contextul sărbătoririi acestei zile, ISU Brasov a desfășurat, luni, 4 iulie a.c., pe Aleea Tiberiu Brediceanu (Aleea de sub Tâmpa), următoarele activități:

  • prezentarea tehnicii de intervenție;
  • ateliere şi concursuri pentru copii (tiroliană, concursuri surpriză);
  • atelier demonstrativ de acordare a primului ajutor medical.

Cei care i-au vizitat au fost împresionați de autoscara pompierilor și au fost interesați să afle care este procedura de acordare a primului ajutor medical și totodată să afle cum trebuie să prevină apariția unor situații de urgență.

De asemenea, 5 cadre ale ISU Braşov au primit distincții și au fost felicitate pentru modul în care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. La mulți ani, dragi camarazi!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.