Avansări în grad ale pompierilor ieșeni

Sâmbătă, 06 August 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Avansari in grad ale pompierilor ieseni | imaginea 1 Pompierii ieșeni sunt mereu apreciați de comunitate pentru eforturile depuse în misiunile de salvare pe care le realizează zilnic. În fiecare an, în data de 1 august, cadrele militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care au îndeplinit stagiul minim în grad, sunt avansate în gradul următor.

Este şi cazul a 68 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență (ISU) „Mihail Sturdza” al judeţului Iași, care au împlinit stagiul minim în grad, în cursul anului 2022 şi îndeplinesc condiţiile legale, în conformitate cu Legea 801995 privind statutul cadrelor militare și Ordinul nr. 177 din 16 noiembrie 2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare ale Ministerului Afacerilor Interne.

Dintre aceştia, 6 ofiţeri au fost avansați astfel: 1 ofițer de la gradul de locotenent-colonel la cel de colonel; 1 ofițer de la gradul de maior la cel de locotenent-colonel, iar 4 ofițeri de la gradul de sublocotenent la cel de locotenent.

De asemenea, 62 de subofițeri, dintre care 4 subofiţeri au fost avansaţi de la gradul de plutonier adjutant, la gradul de plutonier adjutant şef; 37 salvatori de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant; 3 de la gradul de plutonier, la gradul de plutonier major, iar 18 dintre ei de la gradul de sergent major, la gradul de plutonier, cu data de 01 august 2022 a fost citit ordinul de înaintare în grad.

De altfel, numărul militarilor a fost mărit prin venirea a doi absolvenți ai Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Pompieri și un ofițer psiholog transferat de la IPJ Iași.

Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru festiv, în prezenţa colegilor, salvatorii ieșeni fiind avansaţi în grad şi felicitaţi de către Inspectorul-şef, Colonel Ionuț – Ciprian Grădinaru. Colegii prezenţi la eveniment i-au felicitat la rândul lor pe cei care, începând cu această dată, au trecut într-o nouă etapă a carierei militare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.