Ceremonie pentru recompensarea pompierilor salvatori

Luni, 15 August 2022Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Ceremonie pentru recompensarea pompierilor salvatori | imaginea 1 Luni, 8 august a.c., începând cu ora 10.00, pe platoul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea a avut loc ceremonia de recompensare a cadrelor care, prin eforturile și profesionalismul de care au dat dovadă, au evitat producerea unei tragedii, în urma producerii unui incendiu, în localitatea Brezoi.

Pentru modul exemplar în care au acționat, membrii echipajelor care au intervenit au primit căte o diplomă și mulţumiri din partea conducerii inspectoratului, în aplauzele colegilor adunați pe platoul unității.

Pe lângă diplome și mulțumiri, se analizează posibilitatea avansării înainte de termen a celor șapte pompieri, în limita regulamentelor militare. Persoanele care au acționat în mod exemplar sunt:

  • Plt. adj.-șef Ghinoiu Marian Lucian;
  • Plt. adj. Staicu Cătălin Nicolae;
  • Plt. adj. Tămași Marian Valentin;
  • Plt. adj. Papa Cotizo Sebastian;
  • Plt. Losso Antonio Cătălin;
  • Plt. Nițu Ioan Alin;
  • Plt. maj. Dragomir Constantin Dumitru.

Intervenția în cauză a avut loc în localitatea Brezoi, sat Păscoaia, în data de 02 august a.c., la ora 03.06., fiind anunțată producerea unui incendiu la o pensiune, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulți și administratorul pensiunii).

La scurt timp de la declanșarea incendiului, personalul de la locul de muncă și, ulterior, pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Prin intervenția promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane rămase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării. S-a acționat cu mai multe scări din dotare, toți cei captivi fiind salvați.

Pentru stingerea incendiului izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, la fața locului s-au deplasat: 15 autospeciale de intervenție (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălțime), un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale SAJ.

Echipajele de intervenție au transportat 14 copii și 1 adult la CPU Brezoi și 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicării cu monoxid de carbon. Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii încărcate cu GPL, pericolul producerii unei eventuale explozii fiind înlăturat.

Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei în suprafață de 30 mp. Au fost degradate: centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalației.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.