54 de ani de la înființarea Grupului de Pompieri Vrancea

Marți, 04 Octombrie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

54 de ani de la infiintarea Grupului de Pompieri Vrancea | imaginea 1 1 octombrie are o semnificaţie aparte pentru pompierii vrânceni. În urmă cu 54 de ani, prin ordinul Ministrului de Interne, la 1 octombrie 1968, a luat fiinţă Grupul de Pompieri al judeţului Vrancea, sub comanda locotenent colonelului George Rădulescu.

Grupul de Pompieri avea în compunere Comandamentul Grupului şi Compania de Pompieri Focşani, condusă de căpitan Constantin Tacică, cu un efectiv de 11 cadre şi 56 militari în termen.

Oameni dedicaţi binelui public şi celor aflaţi în nevoie, pompierii s-au regăsit de-a lungul anilor alături de cetăţeni, îndeplinindu-şi cu profesionalism şi dăruire misiunea de apărare a vieţii semenilor şi bunurilor acestora.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea, ca și continuator al tradițiilor de luptă ale Grupului de Pompieri Vrancea, are în componență 9 structuri de intervenție: Detașamentul de Pompieri Focșani, Secția de Pompieri Adjud, Stația de Pompieri Panciu, Stația de Pompieri Vidra, Punctul de Lucru Soveja, Punctul de Lucru Năruja, Punctul de Lucru Vulturu, Punctul de Lucru Tulnici și Punctul de Lucru Dumbrăveni.

An de an, cifrele statistice arată o creştere a numărului de intervenţii, direct proporţională cu înmulţirea riscurilor specifice identificate la nivelul fiecărui teritoriu. În tot acest timp, împotriva tuturor vicisitudinilor, pompierii vrânceni și-au îndeplinit în mod profesionist misiunile încredințate, făcând dovada curajului și devotamentului.

Prezentul ne arată cât de imprevizibil poate fi timpul, iar pompierii vrânceni demonstrează că, indiferent de vremurile pe care le parcurgem, sunt pregătiți să facă față oricăror situații de urgență.

“𝑨𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂̆𝒎 𝒄𝒆𝒕𝒂̆𝒕̧𝒆𝒏𝒊𝒊 𝒄𝒂̆, 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒓𝒊 𝒂𝒊 𝑰𝒏𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒐𝒓𝒂𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑺𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̧𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝑼𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̧𝒂̆ „𝑨𝒏𝒈𝒉𝒆𝒍 𝑺𝒂𝒍𝒊𝒈𝒏𝒚” 𝒂𝒍 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑽𝒓𝒂𝒏𝒄𝒆𝒂, 𝒊̂𝒔̦𝒊 𝒗𝒐𝒓 𝒊̂𝒏𝒅𝒆𝒑𝒍𝒊𝒏𝒊, 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒊𝒏𝒖𝒂𝒓𝒆, 𝒍𝒂 𝒄𝒆𝒍 𝒎𝒂𝒊 𝒊̂𝒏𝒂𝒍𝒕 𝒏𝒊𝒗𝒆𝒍, 𝒅𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒂 𝒐𝒏𝒐𝒓𝒂𝒏𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒂 𝒗𝒆𝒈𝒉𝒆𝒂 𝒍𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒕𝒆𝒋𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒗𝒊𝒆𝒕̧𝒊𝒊, 𝒃𝒖𝒏𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒄𝒆𝒕𝒂̆𝒕̧𝒆𝒏𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔̧𝒊 𝒂 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒊̂𝒏𝒄𝒐𝒏𝒋𝒖𝒓𝒂̆𝒕𝒐𝒓.” 𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐢!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.