Pensie lungă și sănătate! Respect, Colonel Olar Bogdan Gheorghe!

Miercuri, 23 Noiembrie 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Pensie lunga si sanatate  Respect  Colonel Olar Bogdan Gheorghe | imaginea 1 „Sunt mândru că am făcut parte din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și salut cu respect și onoare viața de pompier. Fiecare sirenă, alarmă vor trezi în mine emoția unui militar adevărat.”

Începând cu data de 16 noiembrie a.c., Inspectorul-Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș, Colonel Olar Bogdan Gheorghe, a trecut în rezervă. Cariera a început-o la Detașamentul de Pompieri Pitești și pe măsură ce timpul a trecut s-a perfecționat pentru a deveni un bun profesionist în arma pe care și-a ales-o din pasiune.

În urmă cu 25 de ani ieșea de pe băncile Liceului Militar Constantin Brâncoveanu Ploiești și urma să aleagă arma „Pompieri” la Academia de Poliție Al. I. Cuza.

A fost absolvent și al Cursului de Expert al Mecanismului European de Protecție Civilă și membru al echipei naționale de căutare-salvare urbană RO – USAR, certificată INSARAG pentru participarea la misiuni internaționale, sub egida ONU, în cazul producerii unor dezastre majore.

De-a lungul timpului a fost aproape de oamenii din subordine și a condus intervenții complexe, iar printre cele mai importante se numără: intervenția în cazul accidentului de pe DN 73 din anul 2017 în care a fost implicat un camion militar, incendiul izbucnit în anul 2018 la vegetația uscată din localitatea Arefu, aproape de Cetatea Poienari, și incendiul din anul 2022 de la depozitul de deșeuri situat în localitatea Bradu, strada Drumul 23.

Nu a fost un drum ușor, însă prin voință și încredere în sine a gestionat eficient situațiile întâlnite, demonstrând că este unul dintre pompierii care cinstesc cu sufletul datoria unui salvator și deopotrivă uniforma militară.

În perioada următoare va avea loc activitatea de predare primire a unității, până pe data de 30 noiembrie a.c., iar conducerea interimară a inspectoratului va fi asigurată de către Prim-adjunctul al Inspectorului-Șef, Colonel Berevoescu Alin.

De fiecare dată, la trecerile în rezervă, avea printre gândurile bune transmise cadrelor și o rugăminte, să se oprească să-și salute colegii când sunt în apropiere de unitate, porțile noaste fiind mereu deschise.

Acum, pe lângă întreaga lor recunoștință, colegii îi transmit printre gândurile bune și rugămintea de a opri pe la ei în cazul în care se va afla prin apropiere, pentru că le va face o deosebită plăcere să îl revadă. Începând din ziua pensionării, va avea o nouă misiune, cea în care se va bucura mai mult de liniștea căminului, alături de cei dragi.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.