Dublă sărbătoare la Sânnicolau Mare

Marți, 06 Decembrie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Dubla sarbatoare la Sannicolau Mare | imaginea 1 Joi, 1 Decembrie a.c., la sediul subunității de pompieri din Sânnicolau Mare, a avut loc un ceremonial militar cu ocazia 𝒁𝒊𝒍𝒆𝒊 𝑵𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒆 𝒂 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒆𝒊, dar și a împlinirii celor 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐫𝐞𝐢̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐒𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢.

În anul 1949, în orașul Sânnicolau Mare se înființează primă subunitate militară de pompieri din zonă. 8 ani mai târziu se desființează “pompierii militari”, trecându-se la “𝐹𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑝𝑎𝑧𝑎̆ 𝑖̂𝑚𝑝𝑜𝑡𝑟𝑖𝑣𝑎 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑛𝑑𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟”. La data de 1 decembrie 1992 se reînființează subunitatea militară, cu un efectiv de 27 pompieri.

Dacă în urmă cu 30 ani pompierii militari se deplasau la misiuni cu doar 3 autospeciale, astăzi, subunitatea este dotată cu tehnică de intervenție de ultimă generație, de care se bucură cei 74 pompieri. Stația de Pompieri Sânnicolau Mare se află într-un proces continuu de modernizare.

Cu prilejul sărbătorii naționale și a evenimentelor organizate pentru comunitatea din Sânnicolau Mare, Stația de Pompieri a fost felicitată pentru întreaga activitate, primind 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐚 “𝐒𝐀̂𝐍𝐍𝐈𝐂𝐎𝐋𝐀𝐔 𝐌𝐀𝐑𝐄 𝐕𝐀̆ 𝐌𝐔𝐋𝐓̦𝐔𝐌𝐄𝐒̦𝐓𝐄”. Se adresează mulțumiri domnului comandant, 𝐦𝐚𝐢𝐨𝐫 𝐒𝐢𝐦𝐢𝐜𝐢 𝐙𝐨𝐫𝐚𝐧, pentru modul profesionist și recunoștința cu care îi reprezintă pe pompieri de fiecare dată.

Totodată, vineri, 2 decembrie a.c., P𝑙𝑢𝑡𝑜𝑛𝑖𝑒𝑟 𝑎𝑑𝑗𝑢𝑡𝑎𝑛𝑡-ș𝑒𝑓 𝑀𝐴𝑅𝐼𝐸𝑁𝑈𝑇‌𝐼 𝑀𝑖𝑙𝑎𝑛 și-a încetat activitatea după 35 ani de muncă și 16 ani de carieră militară, în care a dat dovadă de curaj, implicare și colegialitate în misiunile la care a participat. Reprezentanții ISU Timiș îi urează 𝑃𝑒𝑛𝑠𝑖𝑒 𝑙𝑢𝑛𝑔𝑎̆ și îi doresc ca anii ce urmează să fie sănătoși și bucuroși! La Mulți Ani, România!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.