Moment solemn la ISU Mehedinți

Joi, 19 Ianuarie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Moment solemn la ISU Mehedinti | imaginea 1 Miercuri, 18 ianuarie a.c., a avut loc 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐢𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐚𝐫𝐞-𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐧𝐳𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐫𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐚̆ 𝐚𝐥𝐞 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ „𝐃𝐫𝐨𝐛𝐞𝐭𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐢, moment de o înaltă încărcătură emoțională, dar și de o importanță deosebită în istoria instituției.

După cei peste 32 de ani de activitate, în care și-a pus experiența, priceperea și devotamentul în sprijinul semenilor, asigurând un management eficient al situațiilor de urgență, colonelul Dragomir Florentin a predat comanda instituției, trecând de cealaltă parte a baricadei, pentru a se bucura de libertatea conferită de noul statut.

Comanda ISU Mehedinți a fost preluată de prim-adjunctul inspectorului-șef, domnul Colonel Marius-Cristi GOGÎLTAN, care a ocupat această funcție din anul 2017, mai întâi prin împuternicire, apoi prin numire, ca urmare a promovării unui concurs.

Ceremonialul militar s-a desfășurat în prezența reprezentantului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Colonelul Gabriel Constantin DRAGU, a edililor autorităților județene și locale, dar și a șefilor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a reprezentanților instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență.

Activitatea fostului inspector-șef al ISU Mehedinți a fost apreciată de toți cei prezenți, care și-au exprimat convingerea că noua conducere va continua cu același entuziasm, profesionalism și devotament nobila misiune în sprijinul semenilor.

Militar de carieră, Colonelul Florentin Dragomir a ales să îmbrace haina militară încă de la 14 ani, concentrându-și eforturile pentru a deveni ofițer. Permanenta preocupare pentru însușirea cunoștințelor și pregătirea temeinică l-au ajutat să-și împlinească acest vis în anul 1990, după ce a fost admis la Institutul Militar de Transmisiuni din Sibiu.

Cariera militară a prins contur în anul 1993, când a fost numit ofițer specialist - transmisiuni la Unitatea Militară Lugoj, unde și-a desfășurat activitatea timp de cinci ani, ulterior fiind transferat la Inspectoratul Județean de Protecție Civilă Mehedinți, unde a mai profesat șase ani.

Începând din anul 2004, de la înființarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți, colonelul Dragomir Florentin a avut o ascensiune în carieră, devenind șeful Centrului Operațional, în anul 2007, ulterior prim-adjunct al inspectorului-șef, iar din 31.12.2016 a ocupat cea mai înaltă funcție, aceea de inspector-șef.

Anii în care s-a aflat la conducerea inspectoratului au fost caracterizați de o susținută și continuă dezvoltare instituțională, bazată pe profesionalism, armonie și echilibru.

Fiind o fire autodidactă și având tot timpul o atitudine deschisă, comandantul a reușit să coordoneze două proiecte europene importante pentru instituție, contribuind semnificativ la dotarea cu tehnică modernă și echipamente de intervenție fiabile, dar și la consolidarea relațiilor de colaborare cu instituțiile partenere.

La trecerea într-o nouă etapă a vieții, pensionarea, întregul colectiv al ISU Mehedinți i-a transmis recunoștința și respectul pentru deosebita implicare și profesionalismul manifestat, urându-i să aibă parte de sănătate, liniște sufletească și puterea de a oferi mereu dragostea, aprecierea și ajutorul, atât familiei – celula de bază a societății, cât și apropiaților.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.