Pompierii militari vrânceni au scris file de istorie

Marți, 24 Ianuarie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierii militari vranceni au scris file de istorie | imaginea 1 𝓘𝓪𝓷𝓾𝓪𝓻𝓲𝓮 1923 – 𝓘𝓪𝓷𝓾𝓪𝓻𝓲𝓮 2023. 𝑫𝒆 𝒑𝒆𝒔𝒕𝒆 100 𝒅𝒆 𝒂𝒏𝒊…𝒂u 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒂𝒊𝒄𝒊, 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒂𝒊𝒄𝒊… 𝒔̦𝒊 𝒗𝒐r 𝒓𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒆 𝒂𝒊𝒄𝒊! Aceste imagini sunt o punte de legătură între prezent și trecut, dar și între prezent și viitorul care le stă în față.

Pompierii militari vrânceni au scris file de istorie, în lupta cu stihiile abătute pe meleagurile mioritice, încă dinainte de anul 1862, când, la 23 iulie, ”𝑝𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑐𝑜𝑎𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑑𝑖𝑛𝑐𝑜𝑙𝑜 𝑑𝑒 𝑀𝑖𝑙𝑐𝑜𝑣” s-au unit sub aceeași comandă. În ciuda tuturor vicisitudinilor întâmpinate, au păstrat de-a lungul timpului tradiţiile de luptă, curajul și devotamentul, precum şi onoarea de a salva vieţi.

În anul 1896 a început ridicarea cazărmii pompierilor din Focşani, iar la 26 septembrie 1900, a fost încheiat, la Tribunalul Putna, ”𝐴𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑑𝑜𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑢𝑛𝑒” al terenului pe care se află actualul sediu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.