Pensie lungă și sănătate! Respect, Locotenent Colonel Giurgea Gheorghe!

Joi, 02 Martie 2023Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Pensie lunga si sanatate  Respect  Locotenent Colonel Giurgea Gheorghe | imaginea 1 23 de ani la Comanda Subunității de Pompieri din Târgu Secuiesc. De ,,Ziua Protecției Civile’’ din România, domnul Locotenent Colonel Giurgea Gheorghe, după 28 de ani vechime din care 23 de ani în calitate de comandant la Târgu Secuiesc, a ieșit la pensie.

Acesta își încheie activitatea după o carieră remarcabilă, timp în care a pregătit 18 generații de militari în termen, peste 150 de subofițeri, 12 locțiitori de comandant, a participat la sute de intervenții, incendii, accidente, inundații.

Unul dintre cei mai vechi și longevivi ofițeri la conducerea unei subunități de pompieri din țară, pompier încă dinainte de împlinirea vârstei de 18 ani, își amintește cu mândrie de activitatea pe care a depus-o de-a lungul anilor.

Tot marți, 28 februarie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihai Viteazul” al județului Covasna, s-au sărbătorit 90 de ani de la înființarea 𝑃𝑟𝑜𝑡𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝐶𝑖𝑣𝑖𝑙𝑒 𝑖̂𝑛 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖a prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933 privind aprobarea “Regulamentului Apărării Pasive în România”.

S-a dat citire mesajului domnului Inspector General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, General Dan-Paul IAMANDI și al domnului Inspector Șef, Locotenent Colonel Simtea Adrian. A urmat apoi, ceremonia depunerii jurământului militar de către personalul nou încadrat.

“𝐉𝐮𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐦𝐞𝐥𝐞, 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚!”…s-a strigat într-un glas, de către cei 19 pompieri încadrați. 𝑂𝑠𝑡𝑎ș𝑖, 𝑑𝑒 𝑎𝑧𝑖 î𝑛𝑎𝑖𝑛𝑡𝑒, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑣𝑜𝑖𝑎 𝑣𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟ă ș𝑖 𝑜𝑐𝑟𝑜𝑡𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑢𝑖 𝐷𝑢𝑚𝑛𝑒𝑧𝑒𝑢, 𝑣-𝑎ț𝑖 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡 𝑝𝑒 𝑣𝑖𝑎ță 𝑑𝑒 ț𝑎𝑟ă! 𝐹𝑖ț𝑖 𝑑𝑒𝑚𝑛𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑙𝑒𝑔ă𝑚â𝑛𝑡! 𝐷𝑢𝑚𝑛𝑒𝑧𝑒𝑢 𝑠ă 𝑣ă 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑒!

Ceremonialul militar și religios a fost de înaltă încărcătură emoțională, atât pentru pompieri, cât și pentru familiile și prietenii acestora care le-au fost alături. Prin acest legământ, militarii și-au asumat o responsabilitate pe viață, aceea de salvare a semenilor, chiar cu prețul vieții.

De asemenea, a avut loc avansarea în gradul profesional imediat superior a pompierilor care s-au remarcat pe parcursul misiunilor zilnice specifice, respectiv a doi ofițeri și doi subofițeri. Au fost aduse mulțumiri pentru activitatea și implicarea depusă de către întreg personalul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.