Salvatorul anului 2022 - Respect, Plutonier Mărgărit Sebastian!

Joi, 02 Martie 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Salvatorul anului 2022   Respect  Plutonier Margarit Sebastian | imaginea 1 𝐏𝐥𝐭. 𝐌𝐚̆𝐫𝐠𝐚̆𝐫𝐢𝐭 𝐒𝐞𝐛𝐚𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐞𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐, marți, 28 februarie a.c. Subofițerul își desfășoară activitatea în cadrul ISU Sibiu din anul 2016, fiind comandant de echipaj și conducător de autospeciale la Detașamentul de Pompieri Sibiu.

În 17 august 2022, subofițerul era încadrat pe o autospecială de stingere de la Punctul de Lucru Avrig, iar un bărbat în vârstă de 75 de ani s-a înecat cu bol alimentar. În zonă nu era disponibil niciun echipaj SMURD, toate echipajele fiind la intervenții în acel moment. Salvatorul sibian nu a ezitat niciun moment și a plecat cu autospeciala de stingere să salveze bărbatul.

La fața locului, bărbatul se afla în stop cardio-respirator. Sebastian a aplicat de îndată manevrele pentru dezobstrucția căilor aeriene (extragerea corpului străin), iar ulterior manevrele de resuscitare. În urma manevrelor aplicate cu promptitudine și profesionalism, acestea au dat rezultate și bărbatul a fost salvat!

Această întâmplare confirmă încă o dată, că aplicarea corectă și la timp a protocolului de resuscitare, poate face diferența dintre viață și moarte. I se adresează mulțumiri P𝐥𝐭. 𝐌𝐚̆𝐫𝐠𝐚̆𝐫𝐢𝐭 𝐒𝐞𝐛𝐚𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐦𝐮𝐥, 𝐬𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐯𝐨𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐚̆𝐭𝐚𝐭. Reprezentanții ISU Sibiu își exprimă mândria de a-l avea 𝐚𝐥𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐢, 𝐢̂𝐧 𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞 𝐈𝐒𝐔 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.