83 de ani de la înființarea Detașamentului de Pompieri Făgăraș

Marți, 04 Aprilie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

83 de ani de la infiintarea Detasamentului de Pompieri Fagaras | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Făgăraș a împlinit 83 de ani de la înființare, sâmbătă, 1 aprilie a.c. Are cel mai mare raion de intervenție dintre toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, printre care și obiective turistice și economice din Țara Făgărașului. De la începutul anului, pompierii făgărășeni au intervenit la 436 situații de urgență.

𝑫𝒆 𝒂𝒔𝒆𝒎𝒆𝒏𝒆𝒂, 𝒔-𝒂𝒖 𝒊̂𝒎𝒑𝒍𝒊𝒏𝒊𝒕 𝒔̦𝒊 5 𝒂𝒏𝒊 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑷𝒐𝒍𝒊𝒈𝒐𝒏𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝑨𝒏𝒕𝒓𝒆𝒏𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕 𝒔̦𝒊 𝑷𝒓𝒆𝒈𝒂̆𝒕𝒊𝒓𝒆 𝒅𝒆 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 𝑭𝒂̆𝒈𝒂̆𝒓𝒂𝒔̦. Aici, salvatorii din toată țara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real și, de asemenea, pompierii se pregătesc să cunoască în detaliu tactica de intervenție care trebuie adoptată în funcție de dezvoltarea și evoluția incendiilor.

După 5 ani de eforturi susținute, peste 2000 de cursanți au fost pregătiți, iar comportamentul și atitudinea lor în fața focului au fost șlefuite cu pricepere și profesionalism de către formatorii și instructorii dedicați.

Cu acest prilej, s-a organizat o ceremonie în cadrul căreia instructorilor li s-au înmânat diplome de apreciere pentru implicarea și devotamentul manifestate în desfășurarea activităților de formare profesională în cadrul Poligonului de Antrenament și Pregătire de Specialitate Făgăraș.

De asemenea, s-au înmânat plachete de apreciere pentru aportul și contribuția aduse la siguranța cetățenilor prin sprijinirea activității Poligonului de Antrenament și Pregătire de Specialitate Făgăraș în cei 5 ani de existență tuturor persoanelor care si-au adus aportul de-a lungul timpului pentru inființarea, amenajarea și dezvoltarea poligonului, cât și a celor care au contribuit și au colaborat în susținerea activității de instruire și pregătire a seriilor de cursanți. La mulți ani, dragi colegi!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.