Distincție de onoare pentru conducătorii echipelor chino-tehnice clujene

Marți, 04 Aprilie 2023Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Distinctie de onoare pentru conducatorii echipelor chino tehnice clujene | imaginea 1 Miercuri, 29 martie a.c., în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ce a avut loc la sediul Instituția Prefectului - Județul Cluj, a fost acordată distincția ”Onoare pentru Cluj - 2023” celor doi conducători ai echipelor chino-tehnice clujene ce au participat la misiunile de căutare și salvare desfășurate după cutremurele devastatoare din Turcia.

Oana Ciora și Rareș Urs din Asociația Câini de Salvare Transilvania (C.S.T.) au pus pe primul loc salvarea victimelor și au plecat în mijlocul catastrofei în care peste 50.000 de persoane și-au pierdut viața. Acțiunile lor sunt cu atât mai de apreciat deoarece ei au plecat în calitate de voluntari în misiune, alături de echipele atestate INSARAG ale IGSU.

Curajul și devotamentul de care au dat dovadă sunt greu de egalat, având în vedere că au lăsat acasă familiile și au plecat în mijlocul crizei din Turcia, alături de câinii lor, Dino și Max. Au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca acolo să aducă speranță și alinare în momente de mare nevoie.

Asociația Câini de Salvare Transilvania este un partener de nădejde al ISU Cluj, iar cei 12 membri, conduși de Oana Ciora, depun eforturi mari ca, în timpul liber, să-și formeze câinii pentru a salva vieți.

Organizația a luat naștere în 2011 și a format peste 20 de câini pentru căutare-salvare în medii diverse, atât în intervențiile post cutremur, cât și în cazul rătăcirilor. De peste 16 ani, plutonierul adjutant-șef Rareș Urs este subofițer operativ la Detașamentul 2 de Pompieri din Cluj-Napoca și a plecat în Turcia din timpul său liber.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.