Pensie lungă și sănătate! Respect, Locotenent colonel Buja Eduard Manuel!

Duminică, 21 Mai 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Pensie lunga si sanatate  Respect  Locotenent colonel Buja Eduard Manuel | imaginea 1 28 de ani de cariera militară - Lt. col. BUJA Eduard Manuel.

Cu un buchet imens de amintiri, dar și cu multe realizări, domnul Locotenent colonel BUJA Eduard Manuel, comandant al Detașamentului 1 de Pompieri Brașov, a ajuns la emoționantul prag al pensionării, după peste 28 de ani de carieră militară.

A intrat în rândurile salvatorilor în anul 1996 după ce a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri “Pavel Zăgănescu” Boldești, fiind repartizat la Compania a II-a de Pompieri Brașov (în prezent Detașamentul 2 de Pompieri Brașov).

Timp de 12 de ani a desfășurat activitatea ca subofițer, îndeplinind funcția de comandant de echipaj (și conducător auto - autospeciale), în cadrul detașamentului, promovând ulterior, în anul 2008, concursul de trecere în corpul ofițerilor, astfel ocupând funcția de ofițer III, cu gradul de locotenent, în cadrul aceleiași subunități.

În anul 2009 a fost promovat în funcția de locțiitor comandant detașament la Detașamentul 1 de Pompieri Brașov, iar din anul 2017, până la momentul trecerii în rezervă, a ocupat funcția de comandant al acestei subunități.

A participat la mii de misiuni pentru salvarea vieții semenilor și pentru gestionarea situațiilor de urgență din zona de competență, dând dovada de ambiție, abnegație, curaj, pregătire și perseverență.

De asemenea, și-a adus contribuția în mod definitoriu în pregătirea noilor generații de salvatori prin bogata activitate desfășurată ca formator în cadrul Poligonului de Antrenament și Pregatire de Specialitate Făgăraș, precum și ca mentor, exemplu și coordonator de pregătire al celor 2 serii de soldați angajați din anul 2021, până în prezent.

Anii au trecut repede si a sosit momentul ca Lt. col. Buja Eduard, sau Ecsi pentru colegi, într-o atmosferă emotionantă, să-și ia rămas bun de la camarazi. Este greu să exprimi în cuvinte sentimentele și trăirile care te încearcă într-un astfel de moment având în vedere că subunitatea de pompieri i-a fost o a doua casă, iar colegii o a doua familie.

I-au strâns cu toții mâna, i-au mulțumit pentru tot ce a făcut în toți acești ani pentru pompierii brașoveni și i-au urat pensie lungă, sănătate și numai bucurii. I-au adresat felicitări pentru întreaga carieră profesională și sunt convinși că dragostea pentru pompieri nu va dispărea niciodată. Colectivul ISU Brașov îl așteaptă ori de câte ori i se va face dor…

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.