Punctul de Lucru Tulnici - 2 ani de activitate în slujba cetățenilor

Luni, 19 Iunie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Punctul de Lucru Tulnici   2 ani de activitate in slujba cetatenilor | imaginea 1 Cu doi ani în urmă, pe 14 iunie 2021, în prezența și cu sprijinul oficialităților centrale, județene și locale, a fost operaționalizat Punctul de Lucru Tulnici.

Punctul de Lucru Tulnici funcționează în subordinea Secției de Pompieri Vidra. Imobilul, în care își desfășoară activitatea 15 subofițeri, este pus la dispoziție, cu titlu gratuit, de către Consiliul Local Tulnici, căruia i se adresează mulțumiri pentru sprijinul acordat.

Sectorul de intervenție al Punctului de Lucru Tulnici are în compunere 10 sate, ce aparțin comunelor Tulnici, Păulești, Negrilești, Bârsești și Vrâncioaia, cu o suprafață de 463,3 km2 și o populație de circa 10.000 locuitori, fiind deservit, complementar față de autospeciala de intervenție din dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tulnici, de o autospecială de lucru cu apă și spumă și echipajul aferent din cadrul inspectoratului.

Având în vedere că, punctul de lucru este amplasat la jumătatea distanței dintre Focșani și Tg. Secuiesc, la 25 km de Secția de Pompieri Vidra, aceasta fiind cea mai apropiată subunitate de intervenție și la 15 km de zona turistică Lepșa-Greșu, operaționalizarea acestuia a adus reale beneficii comunităților din zonă, prin reducerea distanței și implicit a timpului de răspuns în situații de urgență, asigurând totodată, intervenții prompte și creșterea gradului de protecție a comunităților.

De la înființare și până în prezent, acesta și-a dovedit eficiența în gestionarea a peste 120 situații de urgență, oferind astfel, cetățenilor din zonă, certitudinea că, viața și bunurile lor sunt apărate. Din totalul intervențiilor, 39 au fost la gospodăriile populației, fiind salvate 18 persoane și bunuri în valoare estimativă de 7 milioane lei.

Pe parcursul celor 2 ani de existență, pompierii Punctului de Lucru Tulnici și-au îndeplinit, în mod profesionist, misiunile încredințate, făcând dovada curajului și devotamentului. La ceas aniversar, transmitem colegilor care încadrează această subunitate, mult succes în activitate și tradiționalul: ”𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐢!”

Punctul de Lucru Tulnici   2 ani de activitate in slujba cetatenilor | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.