RESPECT, colonel Turcuș Cosmin!

Marți, 01 August 2023
Autor: Ioana Anamaria Ungur

RESPECT  colonel Turcus Cosmin | imaginea 1 De azi ISU Arad este mai sărac… Cu un militar prin excelență, cu un profesionist desăvârșit, cu un mentor. Cu data de 1 august 2023, domnul colonel Cosmin Turcuș trece în rezervă cu drept de pensie. L-am cunoscut ca pe un militar de carieră și obișnuiam să spun că este cel mai militar om întâlnit vreodată în arma Pompierii. Un om pe care nu îl puteai privi decât cu respect și de la care aveai, evident, multe de învățat.

Colonelul Turcuș Cosmin este absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București. Un militar de carieră, de școală veche, adevărată școală de pompieri. Aflăm de pe pagina de Facebook a ISU Arad că începuturile carierei sale militare se leagă de Stația de Pompieri Ineu, unde în anul 1998 a fost numit adjunct comandant al subunității. Ulterior, în perioada 2000-2002, a ocupat funcția de comandant al Stației de Pompieri Bârzava, urmând ca din anul 2002 să ocupe diferite funcții de execuție în cadrul Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad.

Din anul 2016 este șeful Centrului Operațional, poziție pe care a deținut-o până în prezent. Ca un militar adevărat, nu a vânat niciodată funcții dorindu-și doar să își exercite meseria cu corectitudine și profesionalism. Cu toate acestea, atunci când situația a impus-o și ISU Arad a traversat o perioadă grea, la insistențele eșalonului central, a acceptat, o perioadă de timp, funcția de împuternicit prim adjunct al inspectorului șef. A fost, zicem noi, una din cele mai grele perioade ale instituției arădene a pompierilor, dar și o etapă în care aceasta a renăscut, pe baze noi și, părea atunci, cu perspective de succes.

Cu prilejul pensionării, îi transmitem, alături de colegii din cadrul ISU Arad, sincere felicitări pentru parcursul său profesional de excepție, pentru modul în care ne-a arătat ce înseamnă să fii militar până în măduva oaselor. Îi dorim să se bucure în liniște de pensie, mulți, mulți ani, cu sănătate și fericire alături de familie și cei dragi.

RESPECT, domnule colonel! Mă bucur că am avut onoarea să vă cunosc, mă bucur că ați fost un exemplu și un reper pentru mulți pompieri. Sunt convinsă că tinerii care au avut șansa să vă cunoască au avut numai de câștigat și ceea ce au învățat de la dumneavoastră le va fi de folos în viitor, atât pentru a se desăvârși ca militari dar și ca oameni iubitori de țară. Pentru oameni ca dumneavoastră, trecerea în rezervă este întotdeauna mult prea devreme. Pensie lungă și fericită!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.