Pompierii mehedințeni și-au prăznuit ocrotitorul

Marți, 19 Septembrie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii mehedinteni si au praznuit ocrotitorul | imaginea 1 La troiţa ridicată în municipiul Orşova, pompierii mehedinţeni au organizat o slujbă de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş. Sfântul este ocrotitorul şi protectorul pompierilor din întreaga ţară, iar în fiecare an la data de 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, este cinstit așa cum se cuvine.

Pompierii şi-au ales ca ocrotitor şi izbăvitor pe 𝐒𝐟𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐈𝐞𝐫𝐚𝐫𝐡 𝐈𝐨𝐬𝐢𝐟 𝐜𝐞𝐥 𝐍𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐨𝐬̧, tocmai datorită calităţilor pe care bătrânul ierarh le-a avut, de ascultător şi smerit, dar mai ales de viteaz şi biruitor în lupta cu puterea focului.

Legătura acestui minunat Sfânt cu instituţia pompierilor o realizează tocmai minunile şi faptele sale, între care şi salvarea oraşului Timişoara, din calea flăcărilor ce ameninţau să distrugă aşezarea în totalitate, pe vremea când era mitropolit al Banatului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.