Apreciere și recunoștință

Luni, 04 Decembrie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Apreciere si recunostinta | imaginea 1 Miercuri, 29 noiembrie a.c., la sediul Instituției Prefectului Argeș, a avut loc un moment deosebit.

Domnul prefect Radu Valeriu Perianu și‐a exprimat aprecierea și recunoștința față de câțiva dintre argeșeni ale căror acțiuni din acest an au contribuit la dezvoltarea societății, la siguranța semenilor, precum și la sentimentul de mândrie simțit în urma unor performanțe la nivel internațional.

Printre acești oameni, care s-au remarcat cu fapte deosebite, se numără și doi pompieri argeșeni, dar și un voluntar ce își desfășoară activitatea în cadrul instituției. Este vorba despre: - Plutonierul major Cătălin Cristescu de la Detașamentul de Pompieri Mioveni.

În data de 19 octombrie a.c., pe timpul unei excursii la muntele Athos, a intervenit la un accident rutier produs în Grecia. A extras conducătorul autoturismului răsturnat, i-a acordat primul ajutor și a asigurat măsurile specifice pentru a evita izbucnirea unui incendiu.

  • Plutonierul adjutant Gabriel Bădoiu de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung. În data de 16 octombrie a.c., după ce și-a luat băiatul de la școală, a observat un accident rutier în care un biciclist a fost lovit de către un autoturism.

A oprit și a preluat rapid gestionarea situației, îndrumând trecătorii să sune la 112, iar el a lucrat pentru a stabiliza starea biciclistului ce rămăsese întins pe stradă, în urma impactului.

  • Iulia Mădălina Soare. Este voluntar în cadrul programului național Salvator din pasiune și contribuie activ la siguranța argeșenilor prin intervențiile ei alături de echipajele SMURD, dar și prin participarea la activitățile de educare a populației în acordarea primului ajutor calificat, alături de ceilalți colegi ai ei.

Nu este voluntar de prea mult timp, însă ce a determinat-o să facă acest lucru, a fost faptul că, prin indicațiile operatorului de la 112, a reușit să dea o șansă la viață unei persoane dragi. Aceasta a aplicat manevrele de resuscitare până la sosirea unui echipaj medical și din acel moment și-a propus să facă tot mai cunoscut modul în care poți salva vieți.

Și reprezentanții ISU Argeș le adresează felicitări și își exprimă mândria față de acțiunile lor ce denotă spirit civic, profesionalism și dăruire!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.