189 de ani de la înființarea primei unități de pompieri din România

Vineri, 24 Mai 2024Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

189 de ani de la infiintarea primei unitati de pompieri din Romania | imaginea 1 Cu prilejul zilei de 15 mai, 189 de ani de la înființarea primei unități de pompieri din România – Roata de pojarnici de la Iași, cadrele militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași care s-au evidențiat prin modul de îndeplinire a atribuțiilor și pregătirea profesională pe timpul misiunilor încredințate au fost citate pe Ordinul de Zi pe Unitate.

Aceștia au fost premiați cu diplome şi recompense materiale, astfel:

  • de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași: plt. adj.-șef Iordache Ionuț Georgel și plt. maj. Crețu Mădălin Florin;
  • de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași: plt. Ciornovalic Valentin Florin și plt. Cucoș Andrei;
  • de la Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos: plt. Diaconu Andrei Constantin;
  • de la Secția de Pompieri Pașcani: plt. adj. Nuțu Vasilică.

Îi felicităm pe colegii noștri pentru rezultatele obținute și le dorim în continuare succese depline și multă putere de muncă!

De asemenea, cu aceeași ocazie, psihologii din cadrul Asociației ParentIS, împreună cu specialistul din cadrul Compartimentului Psihologie, au însoțit permanent pompierii pe timpul acțiunilor, prin modul de pregătire și înțelegere a acțiunilor pe care le desfășoară la nivel mental pe timpul desfășurării intervențiilor și nu numai.

Identificarea, analiza, evaluarea riscurilor, aplicarea procedurilor și utilizarea cunoștințelor în domeniul situațiilor de urgență îi duc pe salvatori către o misiune finală, fără riscuri colaterale.

Colaborarea instituțională a creat un mediu profesionist pentru însușirea tehnicilor de prim ajutor psihologic și self-care, tehnici ce cresc șansele menținerii într-un cadru optim a sănătății mintale a lucrătorilor, prin reacții promite și adecvate.

De aceea, familiarizarea echipajelor de intervenție cu noțiunea de pregătire psihologică generală a pompierilor, cunoașterea datelor care determină forța (puterea) şi tipul sistemului nervos a importanței compatibilității psihologice în formarea colectivului cunoașterea rolului conducătorului în formarea stabilității colectivului cunoașterea metodelor de instruire şi formare a abilităților pompierilor sunt de succes.

Înainte de misiune, pe timpul misiunii și după misiune este foarte important să se cunoască în ce măsură fiecare militar este afectat de stresul cauzat de executarea acțiunilor de intervenție. Cei care prezintă reacții la stresul traumatic vor face obiectul unor programe de intervenție în faza acută, astfel încât să nu se ajungă la apariția tulburării de stres posttraumatic.

Militarii trebuie să cunoască modalitățile de acordare a primului ajutor psihologic în situația unui eveniment traumatic şi să intervină imediat după producerea acestuia. Se adresează mulțumiri ParentIS pentru sprijinul acordat! Credință și Patrie! Curaj și Devotament!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.