49 de ani de la înființarea Secției de Pompieri Adjud

Luni, 08 Iulie 2024Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

49 de ani de la infiintarea Sectiei de Pompieri Adjud | imaginea 1 La 1 iulie 1975, ca urmare a Deciziei 12425.04.1975 a Consiliului Popular al judeţului Vrancea, Compania de Pompieri Adjud se regăsea în subordinea Grupului de Pompieri Vrancea și îl avea comandant pe Lt. Ţepeş Gheorghe.

În efectivele acestei structuri se regăseau 8 cadre şi 28 militari în termen, având în dotare 3 autospeciale de stins incendii, 1 autocamion de intervenție, 2 motopompe şi alte mijloace specifice.

De-a lungul timpului, această structură s-a dezvoltat şi îmbunătăţit constant, în prezent asigurând misiunile specifice de gestionare și prevenire a situațiilor de urgență în raionul de intervenție cu cca. 80 pompieri și 18 autospeciale şi utilaje specifice de intervenţie, care răspund nevoilor actuale.

Astfel, doar în acest an, pompierii Secției Adjud au acționat la 910 misiuni. Cele mai multe, respectiv 724, au reprezentat intervenții SMURD, iar 36 au fost acțiuni pentru stingerea incendiilor, dintre care 17 s-au manifestat la vegetație uscată.

La ceas aniversar le dorim colegilor noștri succes în îndeplinirea misiunilor, alături de tradiționalul: „𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐢!”

49 de ani de la infiintarea Sectiei de Pompieri Adjud | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.