23 de ani de la înființarea subunității de pompieri din Mioveni
Sursa Foto: Facebook ISU Arges
10 mai 2002 este data la care Detașamentul de Pompieri Mioveni își începea activitatea. Sunt 23 de ani de când colegii noștri se află în slujba cetățenilor și duc permanent o luptă cu secundele în
misiunea lor nobilă de salvare a vieții și bunurilor semenilor.
La acea data, Garda de Intervenţie Mioveni își desfășura activitatea cu o autospecială tip APCA Roman, un autocamion de intervenție şi o autoscară mecanică, încadrate cu militari în termen.
Pentru că în lupta pentru viață fiecare secundă contează, iar raionul de intervenție era unul considerabil, pentru asigurarea unui răspuns operativ și eficient în gestionarea tipurilor de risc, de-a lungul timpului, tehnica de intervenție a fost reînnoită.
Mai mult decât atât, în anul 2006, odată cu trecerea în rezervă a militarilor în termen și încadrarea subofițerilor, a fost inaugurată și Garda de Intervenţie nr. 2 Topoloveni, alocată tot în subordinea subunităţii din Mioveni, cea din urmă devenind Detașamentul de Pompieri Mioveni.
La ceas aniversar, profităm de ocazie și redăm o parte din mesajul domnului Inspector General de la acea vreme, General de Brigadă Vladimir Secară, care cu prilejul inaugurării subunității, a urat următoarele:
,,Cu ocazia dării în folosință a subunității, doresc rezultate remarcabile comandantului și întregului efectiv. Dacă Meșterul Manole și-a dăinuit zidirea sacrificându-și soția, sacrificiul pompierilor militari în apărarea comorilor și împotriva incendiilor, să dăinuiască în aceasta subunitate”.
Și în prezent, pompierii argeșeni își reafirmă angajamentul ferm față de protejarea vieții și bunurilor cetățenilor, prin consolidarea măsurilor de prevenire a incendiilor și asigurarea unui răspuns operativ eficient în situații de urgență. Nu ne rămâne decât să urăm colegilor noștri La Mulți Ani și mult succes în misiunile și intervențiile viitoare!
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.