Un an, printre zâmbete și lacrimi, alături de pompieri

Joi, 26 Decembrie 2013Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Ioana Ungur Acum un an, în ziua de Crăciun, revista Agenda Pompierului își lua zborul spre inimile și sufletele voastre. Un gând curat și un țel îndrăzneț: acela de a aduna mănunchi, deopotrivă bucuriile și necazurile, clipele de glorie și clipele de răstriște ale pompierilor din întreaga țară.

Ne propuneam atunci să evidențiem munca acestor oameni minunați, POMPIERII, care, dincolo de încadrarea oficială din rafturile birourilor de resurse umane, sunt și vor fi niște îngeri ai Lui Dumnezeu puși în slujba vieții.

A mai trecut un an prin noi... Am fost alături la rău și la bine. Privind în urmă, vedem o mulțime de intervenții diverse de la incendii și inundații, la dezamorsări de bombe, accidente, salvări de persoane sau chiar animale. Sunt crâmpeie din viață, momente, multe momente pe care pompierii le-au pus în slujba semenilor lor. Nu vreau să alcătuiesc statistici, dar, o privire rapidă în arhiva revistei pe anul ce se încheie arată nenumărate intervenții și infinite clipe de emoție pentru că, într-o misiune, știi când te duci, dar nu știi când sau cum te întorci.

Au fost momente înălțătoare în acest an, momente de bucurie în care mândria de a fi român s-a împletit armonios cu mândria de a fi militar pompier: acordarea Drapelului de Luptă Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ziua Națională a României, Ziua Armatei etc. Au fost momente deasemenea aparte, de fiecare dată când pompierii noștri s-au regăsit pe podium la diverse competiții naționale sau internaționale, profesioniste sau sportive. Au fost însă și momente dureroase, când, bravi camarazi au părăsit frontul incandescent, pentru o lume mai bună. Să nu-i uităm și să le păstrăm pe veci în suflet un gând pios, o rugăciune.

E final de an. Agenda Pompierului aniversează primul an de viață. Un an care fără misiunile grele dar reușite îndeplinite cu responsabilitate maximă de către pompierii militari, ar fi fost cu siguranță unul mai puțin valoros pentru noi. Pentru că, trebuie să recunoaștem, voi, prin munca voastră, dați valoare rândurilor pe care noi le așternem aici. La mulți ani dragi pompieri! La mulți ani pentru că voi sunteți sufletul acestei reviste!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.