Primim pe adresa redacției: "Faceti o exceptie domnule Inspector General!... Să vă ajute Dumnezeu!

Marți, 07 Ianuarie 2014Bacău

Domnul Leonard Croitoru, din Onești, județul Bacău, ne-a lăsat un mesaj pe pagina de facebook a revistei. Cadru militar pompier, în rezervă, domnia sa ne-a amintit lucruri interesante, știute, dar poate prea puțin spuse tare și răspicat.

Îi împărtășim părerea și ne exprimăm speranța că, într-o bună zi, pompierii vor fi respectați și prețuiți ca adevărați eroi.

"Felicitări pentru cei ce promovează asemenea site-uri! M-am pensionat după ce am lucrat toată viața într-o unitate de pompieri. Pentru cei care privesc din exterior este simplu... dar nu e așa. Din păcate "Agenda Pompierului" e plină de regrete pentru cei care nu mai sunt, pentru cei care s-au jertfit. Mă întreb retoric: va mai dura mult până când și în România pompierului i se va acorda atenția și locul cuvenit? Spun asta cu mare regret pentru că din păcate, spre deosebire de lumea civilizată, oamenii își aduc aminte de noi, doar la inundații, înzăpeziri, cutremure și, anemic, pe 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor. În rest, au avut salarii tăiate de "Băsescu-Boc" și clica lor, echipament pentru angajați... din când în gând, iar problemele lor personale sunt total neglijate.

Nu uitati stimați comandanți că și subordonații Dvs. sunt tot oameni, au familii, au problemele lor și trebuie să le acordați mai multă atenție. Încercați să aveți mai mult curaj în fața politicienilor și să cereți ceea ce vi se cuvine: respect permanent din parte lor nu doar atunci cand năvălesc stihiile peste România. IGSU nu a avut din 1990 până acum nici un comandant care să iasă din tiparele jalonate politic. În felul acesta, din păcate, în următorii 50 de ani nu cred că vom putea vedea și în România "patentat" pompierul de tip american, de care ei, americanii, sunt atât de mândri. Faceți o exceptie domnule Inspector General!... Să vă ajute Dumnezeu!"

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.