D’ale ”tehnocrației”: Aghiotanții lui Cioloș mânjesc obrazul pompierilor! Doar în România, țara unde eroii de azi sunt vinovații de mâine!

Marți, 02 Februarie 2016București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

D ale tehnocratiei  Aghiotantii lui Ciolos manjesc obrazul pompierilor Doar in Romania tara unde eroii de azi sunt vinovatii de maine | imaginea 1 Premierul Cioloș nu se dezminte. După ce a executat public trei ofițeri în ședința de Guvern, primul ministru continuă. Următoarea țintă: comanda Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și dr. Raed Arafat - șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. De această dată însă, Cioloș și-a scos la înaintare aghiotanții, probabil sătul să o dea singur cu stângul în dreptul.

Năucitoare declarația șefului Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, la ProTv: “Cu siguranță, ce pot să vă spun este că nu a fost cea mai promptă intervenție. Au fost luați mulți, totuși, prin surprindere de acel eveniment. De exemplu, planul roșu putea fi declanșat mult mai devreme.”

Stimate Domn, cu ce comparați această intervenție de ați ajuns la concluzia că nu a fost cea mai promptă? Orice intervenție ia prin surprindere pentru că nu există două intervenții la fel când vorbim despre situații de urgență. Desigur, e ușor să stai la birou și să aduni secundele și minutele să le împarți la situații ipotetice și să-ți dea cu virgulă, chiar dacă niciodată nu ai avut de-a face cu realitatea din teren. Dacă gândim așa, probabil ar trebui să ne confruntăm zilnic cu un Cernobîl sau o Hiroshima sau un 9/11 ca să nu mai fim luați prin surprindere.

De altfel, întreaga declarație a șefului Corpului de Control e plină de astfel de… inexactități. Totul este ”în linii mari”, nimic nu e sigur, intervenția nu e ”optimă”, ”se putea și mai bine” etc… Oricând există loc de mai bine, stimate Domn!

D ale tehnocratiei  Aghiotantii lui Ciolos manjesc obrazul pompierilor Doar in Romania tara unde eroii de azi sunt vinovatii de maine | imaginea 2 Cât de RĂU e, nu știe însă decât pompierul aflat la fața locului! Nu știe decât cel care a simțit mirosul înecăcios de fum inundându-i plămânii și stomacul întorcându-i-se de mirosul de carne arsă. Carne de OM. Nu-l știe decât cel ce iese din foc negru de fum, cărând pe brațe un om urlând, de pe care se desprinde carnea și pe care se chinuie apoi să-l readucă sau să-l mențină în viață. Știe doar cel care se zbate căutând viața între cadavre fumegânde.

Ceea ce nu înțelegeți Domniile Voastre este că, afirmând că intervenția de la Colectiv nu a fost cea mai bună, că planul roșu putea fi activat mai rapid, că se putea și mai bine, MÂNJIȚI OBRAZUL FIECĂRUI POMPIER din țara asta, dar mai ales obrazul oricăruia dintre cei aproape 200 de pompieri aflați în acea noapte la Colectiv.

Acei oameni nu au nicio treabă cu faptul că un Guvern, după ce a eșuat lamentabil pe nenumărate planuri, încearcă să-și dreagă imaginea căutând vinovați pentru intervenția de la Colectiv - eveniment cu impact mediatic și social MAJOR. Acei oameni nu au nicio treabă cu faptul că în România au rămas încă neprivatizate serviciile de urgență și că cei care ar trebui să slujească intereselor țării și cetățeanului care le-a acordat votul amărât, slujesc de fapt interese financiare meschine. Acei oameni nu au nicio treabă cu faxul X și nici cu faptul că doctorul Arafat le stă unora în gât pentru că din cauza sa au mai căzut Guverne. Acei oameni sunt POMPIERI SALVATORI și atât. În acea noapte nenorocită de la Colectiv, când indivizii cu papion, care îi descalifică azi, dormeau liniștiți, ei și-au făcut meseria, cu groază și durere, DAR PREGĂTIȚI, CURAJOȘI ȘI DEVOTAȚI.

D ale tehnocratiei  Aghiotantii lui Ciolos manjesc obrazul pompierilor Doar in Romania tara unde eroii de azi sunt vinovatii de maine | imaginea 3 Dincolo de toate, se ridică o întrebare justificată: Membrii Corpului de Control care au verificat intervenția de la Colectiv, ce specializări dețin pe linie de intervenții la incendii de își permit a-și da cu părerea despre cât de reușită a fost această intervenție? Câți dintre ei sunt pompieri cu specializare pe linie operativă? În ce condiții poate un avocat sau un inginer agronom să evalueze activitatea a aproape 200 de pompieri care sting incendii zilnic, UNII DINTRE EI DE PESTE 20 DE ANI?

Presa internațională a titrat la acea vreme despre intervenția pompierilor români. Omologii lor din alte țări și-au exprimat respectul și i-au felicitat chiar pentru modul în care au făcut față acestei tragedii. Probabil nu aveau specializările celor din Corpul de Control al premierului Cioloș.

Și totuși, de ce, direct sau indirect, ajungeți mereu să umiliți pompierii, Domnule Premier?

D ale tehnocratiei  Aghiotantii lui Ciolos manjesc obrazul pompierilor Doar in Romania tara unde eroii de azi sunt vinovatii de maine | imaginea 4

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.