11 ore de luptă - o nouă șansă la viață! Respect pompierilor militari!

Marți, 25 Aprilie 2017Teleorman
Autor: Ioana Anamaria Ungur

11 ore de lupta   o noua sansa la viata  Respect pompierilor militari | imaginea 1 Am urmărit cu sufletul la gură intervenția pompierilor teleormăneni de salvare a unui copil de doar doi anișori căzut într-un puț adânc de 25 de metri. Încă o misiune încheiată cu succes. O misiune extrem de grea, o luptă cruntă cu secundele, cu moartea.

Copilașul a renăscut, a primit o nouă șansă la viață datorită curajului, devotamentului și profesionalismului desăvârșit al pompierilor militari. Ce au însemnat pentru militari aceste 11 ore? 11 ore de concentrație maximă, de adrenalină maximă, de speranță, de responsabilitate. 11 ore în care ei s-au concentrat pe viața ce trebuia salvată "uitând" poate că au acasă, în viața de zi cu zi, propriile necazuri. Un efort deosebit care a dus la un deznodământ fericit. Un pui de om a primit noi aripi să zboare spre viață.

După aproape 11 ore în care pe chipul lor s-au oglindit pe rând îngrijorarea, preocuparea, uneori chiar disperarea, apoi din nou speranța și încrederea în forțele proprii și în Dumnezeu, pompierii militari teleormăneni pot răsufla ușurați: micuțul e viu, iar misiunea lor un succes!

Respect, băieți! E victoria voastră a celor ce luptați mereu în linia întâi! Pentru tot ceea ce faceți, pentru că sunteți, pentru că în ciuda greutăților cu care vă confruntați mai aveți puterea de a lupta pentru semenii voștri. Pentru că atunci când interveniți parcă sunteți o legiune de îngeri care știu doar că trebuie să învingă moartea, să redea speranța, să mângâie, să ajute, să salveze. Respect pentru că ați ales cea mai grea meserie din câte există dar și cea mai frumoasă! Respect, OAMENI cu suflet mare și militari desăvârșiți! Respect și Dumnezeu să vă ocroteasca și să vă răsplătească eforturile!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.