Programul 24 cu 48 verificat de Direcţia Audit Public Intern a MAI?!?!

Marți, 02 Mai 2017Bihor

Reprezentanții Direcţiei Audit Public Intern din cadrul Ministerului Afacerilor Interne se află într-o misiune de control în inspectoratele pentru situații de urgență din țară. Surse neoficiale susțin că obiectul principal al acestor misiuni este modul în care le-au fost acordate pompierilor militari recompensele materiale și zilele libere.

Să fi început Ministerul a se preocupa de eficiența și legalitatea programului de lucru 24 cu 48? Dacă da, nu putem decât să felicităm Ministerul pentru inițiativă. În momentul de față, inspectoratele județene dar și IGSU sunt cap de listă la o serie de acțiuni în instanță atât în ceea ce privește modul de acordare a liberelor și recompenselor financiare după implenetarea programului 24 cu 48 dar și pentru litigii privind modul de elaborare a fișelor posturilor și organizarea cu cântec a concursurilor pentru ocuparea diverselor funcții de conducere.

Reamintim că programul 24 cu 48 a fost gândit ca o modalitate de a completa personalul lipsă de pe mașinile de intervenții. Din nefericire, rezultatele nu au fost tocmai cele așteptate. În schimb programul a generat multe discuții și nemulțumiri în rândul pompierilor militari.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.