Când guvernele eșuează, omenia ne poate salva! Salvați salvatorii, #STÂND ACASĂ!

Duminică, 15 Martie 2020București
Autor: Ioana Anamaria Ungur
Sursa Foto: Facebook

Cand guvernele esueaza  omenia ne poate salva  Salvati salvatorii   STAND ACASA | imaginea 1 Urmărim cu îngrijorare și durere evenimentele care au avut loc în ultimele luni în lume. Nici România se pare că nu a scăpat și nu va scăpa de efectele pandemiei de COVID-19. De săptămâni bune, românii trec de la o extremă la alta, de la sfânta nepăsare la panica ce îi determină să golească rafturile magazinelor.

În toată țara nu mai găsești un gram de drojdie, ceea ce arată că românul s-a pregătit să își asigure cum poate pâinea cea de toate zilele. Unii critică, alții elogiază autoritățile. Oameni buni, întotdeauna cei care au condus țara au fost criticați. În orice timp. Și în orice țară. Slăbiciunile și metehnele politicienilor le cunoaștem de 30 de ani. Sunt aceleași, iar ei, aceiași. Doar locurile le schimbă, când la putere, când în opoziție. A crezut cineva că pe timp de criză vor deveni mai buni, mai devotați, mai cu dragoste de neam și țară? Nu. Toate sondajele au arătat că românii nu mai au de multă vreme încredere în cei care conduc țara.

Dar, aceleași sondaje au arătat că românii au cea mai mare încredere în pompieri. În acei oameni minunați, pompierii, care sunt alături de ei atunci când apele năvalnice le iau casele, când flăcările le mistuie locuințele, când o secundă de neglijență îi aduc în situația de a fi victime ale unui accident rutier, când se rătăcesc în păduri, când animăluțele lor se află la ananghie, sau, acum, când pandemia pune stăpânire și pe țara noastră. De dragul lor, vă rugăm, #STAȚI ACASĂ!

În aceste zile, nu "eficiența" politicienilor ne va salva ci OMENIA, RESPONSABILITATEA ȘI DRAGOSTEA DE SEMENI. Pe politicieni îi vom putea taxa, ulterior, în cabina de vot. Dar, ACUM, noi ne vom salva atunci câd vom înțelege matur și responsabil că suntem cu toții expuși unei infecții cu Coronavirus atât timp cât nu înțelegem că ne protejăm și pe noi și pe cei dragi dar și pe salvatori, #STÂND ACASĂ.

#Stând acasă vom proteja noi înșine acești eroi, care dau dovadă de un spirit de sacrificiu ieșit din comun, și prin eroi înțelegem POMPIERI MILITARI PARAMEDICI, MEDICI, ASISTENTE, AMBULANȚIERI, INFIRMIERE, POLIȚIȘTI ȘI JANDARMI. Acești oameni sunt primii loviți de acțiunile iresponsabile. Politicienii vor continua să voteze și să dispună după interes, azi carantină, mâine scutirea de la carantină. Dar pompierii, cadrele medicale, polițiștii și jandarmii sunt singurii cei mai aproape de cetățeni, în aceste momente. Orice revoltă, orice nemulțumire, orice nesupunere, poate pune în pericol nu doar viața ta ca cetățean dar și viața salvatorului.

Cand guvernele esueaza  omenia ne poate salva  Salvati salvatorii   STAND ACASA | imaginea 2

Niciun pompier, medic, polițist sau jandarm, nu va ieși în teren de plăcere. Fiecare ar prefera să #STEA ACASĂ, în siguranță, alături de cei dragi. Dragi români, nu vă vărsați frustrarea și revolta asupra oamenilor din linia întâi. E timpul să privim polițiștii și jandarmii ca pe cei mai buni prieteni, să nu ne revărsăm furia sau nemulțumirea asupra lor și să înțelegeme că dacă ne restricționează, o fac pentru binele nostru, pentru ca pandemia să nu măture România lăsând în urmă lacrimi, durere, deznădejde.

Haideți să luăm de la autoritățile în exercițiu ceea ce este bun, sfaturile legate de protejarea noastră contra COVID-19, îndemnul ferm de a #STA ACASĂ, și, mai ales, haideți să avem grijă de salvatorii noștri, pentru că în cazul în care, am avea cu adevărat nevoie de ei, să poată avea starea fizică și psihică necesară să ne poată oferi ajutor.

Da, ne lipsesc multe din cele necesare pentru a trece printr-o pandemie. Știm cu toții că de ani de zile sistemul medical scârție sau că politicienii nu sunt interesați de binele cetățeanului decât în an electoral. Da, e criză de dezinfectante, măști, costume de protecție pentru salvatori. Dacă îi iubiti, #STAȚI ACASĂ! Dacă îi iubiți nu vă sustrageți carantinei, dacă îi respectați nu ascundeți atunci când sunați la 112 faptul că veniți đin zone de risc sau că ați luat contact cu persoane venite din zone de risc.

Atunci când conducerea vitregă a unei țări eșuează în fața unei pandemii neprotejând salvatorii, fie ei pompieri paramedici, cadre medicale, polițiști sau jandarmi, aceștia pot deveni principalele ținte/victime ale infecției! Ei nu au șansa #SĂ STEA ACASĂ! Îi putem ajuta, noi, #stând acasă!

Dragi români, DOAR OMENIA, RESPONSABILITATEA ȘI DRAGOSTEA DE SEMENI, ne poate salva! #STAȚI ACASĂ! Sa fim noi înșine salvatori, protejnându-ne eroii!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.