Cât de protejate sunt cadrele MAI? Ofițer MAE “FALS” implicat în acțiunile Poliției și bântuind liber prin toate instituțiile subordonate MAI!!!

Duminică, 07 Februarie 2021Arad
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Top Secret Zilele trecute presa arădeană vuia. Un fals ofițer MAE se aciuase de ceva vreme prin Arad. Jurnaliștii Critic Arad susțin că individul mânca la Popota instituției alături de polițiști, ba chiar primise uniformă de polițist chiar din magazia IPJ Arad!

Conform Critic Arad individul, de doar 22 de ani, “a fost în acțiuni și controale cu echipe de criminaliști, cu rutieriști, cu jandarmii și chiar cu ITM-ul… Mai mult, mergea cu echipele de control pe teren, stătea cu ei, verifica actele de control întocmite de ei, îi lăuda pentru cât de bine sunt întocmite…”. Incredibil!

Nu vom vorbi acum despre personalitatea histrionică a individului, fascinantă de altfel, ci ne vom referi la ceea ce scoate în evidență acest caz: o serioasă breșă de securitate la nivelul MAI. Știm cu toții că la nivelul MAI există o instituție a cărei menire este să protejeze cadrele ministerului: Direcția Generală de Protecție Internă. O instituție cu o activitate cel puțin interesantă, secretă, cu buget secret, care nu răspunde decât în fața ministrului de resort. (Comisiile de Apărare ale celor două camere, sunt “făcute” din pix, lejer, și puse cu botul pe labe pentru ca cerberii ministrului politic să își poată face treaba și să-și cheltuie bugetul și el secret și nelimitat, fără a fi deranjați.)

În paginile revistei ați citit în anii trecuți despre modul în care în anul 2018 DGPI a zburat avizul de acces la informații clasificate al mai multor ofițeri incomozi duduii Carmen Dan, fie ei din Poliție, Pompieri, Jandarmi, Direcția Medicală șamd. Ce visa blonda, noaptea îndeplineau “ofițerii” (folosim ghilimele pentru că, virgulă, cuvântul ofițer te duce cu gândul la demnitate și onoare nu la slugărnicie și lipsă de coloană vertebrală) DGPI, ziua. Și iată așa au fost puși pe liber băieți tineri, capabili, din Poliție și nu numai, care o încurcau pe secretara politiciană.

Activitatea instituției a continuat pe semne în același fel, altfel nu ne putem explica faptul că la Arad, dându-se drept ofițer MAE, un puști de 22 de ani a reușit să intre în acțiunile Poliției și să aibă acces la discuții, planuri, în birouri, la hârtii, documente fără ca cineva să îi verifice identitatea. Iar cadrele MAI din Arad au bătut călcâiele și au salutat respectuos, ba chiar au primit ordine și felicitări de la individ, că, deh, de protecția angajaților MAI se ocupă, sau asta ar trebui să facă, neobositul serviciu de protecție internă.

Nu e prima situație de acest gen, o situație similară s-a petrecut la Arad și în 2012, când ofițerii DGA au pus laba pe un fals ofițer DGA. Dar din 2012, până în prezent, MAI a fost “binecuvântat” cu un serviciu de protecție internă reorganizat care are, din câte constatăm, tot soiul de preocupări mai puțin protejarea angajaților MAI.

În autoturismul falsului ofițer MAE au fost descoperite mijloace de avertizare luminoase (girofar, stroboscop), diverse documente și legitimații, spun într-un comunicat reprezentanții IPJ Arad. Nu era treaba polițiștilor, pompierilor, jandarmilor etc., care au intrat în contact cu el să îl verifice, mai ales că avea un statut superior. Dar treaba DGPI, prin structurile din teritoriu, cam era. Doar că e mai ușor să cheltui banii instituției pentru a afla cât și unde bea, unde urinează, unde face sex, cu cine vorbește, cu cine se plimbă, un ofițer incomod, decât să duci o muncă reală de protejare a cadrelor MAI. Ca să nu mai vorbim de spart banii ministerului pe bijuterii, chefuri, mașini de lux, (s-au mai văzut cazuri) în timp ce amărâții de polițiști dotați cu Dacii noi, nu știu pe unde vor scoate cămașa când vor fi nevoiți să le schimbe plăcuțe de frână, cauciucuri, ambreiaj etc., nu de alta dar la cât au “însoțit” “cetățeni” repatriați de Covid, s-au cam uzat.

Una peste alta, individul ar putea fi analizat și pus șef de structură. Nu de alta, dar cameleonismul te ajută să te adaptezi de la ministru la ministru, de la partid la partid. Nu-i așa?

Apropo, că tot avem detașament de vânători de avize de acces la informații clasificate, nu vă deranjează informațiile la care puștiul a avut acces? Curios, în cazul ăsta nu v-a pălit pe niciunul excesul de zel. Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la ofițerii de informații mă trec fiorii pe care doar oamenii care renunță la propria lor viață pentru a muri, anonimi, pentru țară, ți-i pot da. Însă când mă gândesc la niște măscărici, făcuți atât ușor de un puști, mă apucă râsul, sau greața. Cu asemenea specimene, țara asta nu va fi în siguranță, și nu va fi niciodată mai mult decât feuda unor politruci și colonia altor națiuni. Audacia et devotio!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.