După Crevedia șefii pompierilor au intrat în alertă cu echipamentele. Căutați vinovați ca să-l scăpați pe Arafat de orice responsabilitate?

Joi, 31 August 2023București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Dupa Crevedia sefii pompierilor au intrat in alerta cu echipamentele  Cautati vinovati ca sa l scapati pe Arafat de orice responsabilitate | imaginea 1 UPDATE 1: Și paramedicii trebuie să poarte căști de acum înainte când intervin la intervențiile cu risc, gen explozii, incendii, accidente, măsuri PSI.

UPDATE 2: Atât costumul purtat de colonelul Irinel Precup la Crevedia, cât și casca, NU SUNT ECHIPAMENTE DIN RECUZITA IGSU. Sunt echipamente de tip american, cu siguranță calitative, dar, nu EXCLUSIV ACHIZIȚIONATE DE IGSU, cum zic noile ordine.

Pozele cu căștile de protecție topite în intervenția de la Crevedia au făcut înconjurul internetului. Acuzațiile șefilor au început să curgă, ba că nu sunt de la IGSU, ba că pompierii nu au fost echipați corespunzător și lista ar putea continua.

Disperați nevoie mare, capii pompierilor au sărit cu ordine de genul “începând cu data de 29 august, toate efectivele din serviciul operativ, misiuni etc. se vor prezenta la intervenții EXCLUSIV cu echipamente de protecție achiziționate și distribuite de la IGSU!!!”.

Alt ordin suna cam așa: “Echiparea personalului se va efectua cu respectarea prevederilor ISU 01 -Instrucțiuni privind intervenția serviciilor de urgență profesioniste - Intervenție la incendii, unde se specifică echiparea cu lenjerie termică NOMEX pe sub costumul de protecție tip pompier, respectiv cu cagulă de protecție NOMEX pe sub casca de protecție”. Desigur, se cerea luarea de măsuri de instruire pe bază de semnătură șamd.

Întrebarea mea e ce Dumnezeu ați păzit până acum? Ați inventat cursuri la care oameni cu experiență de peste 15 ani la foc, stau să asculte cum citește un aghiotant din manual. Cursuri la care fie vin înainte de a intra în tura de 24 de ore, fie la ieșirea din tura de 24 de ore, cu oboseala aferentă. În unele inspectorate, vin în ziua liberă. Dacă se poate, să facă 8 ore suplimentare, care fie nu se plătesc, fie se uită, fie se acordă după posibilități.

Căutați să fabricați vinovați și să vă acoperiți? Ce ați păzit până acum? Dați vina pe cei mici, ca n-au purtat mănuși, că aveau căști de cine știe unde? Dar de căștile primite donație de unele inspectorate, care sunt căști de caiac-canoe, ați uitat? Nu știți ca de obicei costumele noi și bune stau la raft așteptând parada iar zdrențele sunt bune de intervenție? E prima dată când NOMEXurile ard? Ați uitat de pompierul ars la Mehedinți in 2019 cu NOMEXul pe el?

Pe marele și asumatul comandant al acțiunii, Raed Arafat, l-ați anunțat cum trebuie să se prezinte la intervenție? Că noi îl văzurăm cu casca pe cap și cu gradele de DSU, la mai toate intervențiile, dar îmbrăcat civil, cu geci de fâsh, nădragi de stofă, numai bune de dat focul în astfel de textile. Focul nu știe că Arafat e stăpânul suprem.

Dar pe cei doi comandanți ai intervenției col. Precup Irinel și col. Dan Dumitrescu (un comandant extrem de ghinionist, se pare, care întâmplător a fost comandant al forțelor, pentru anumite intervale de timp, și la Jilava - 2016 și la Dragonul Roșu - 2010, intervenții negre în istoria armei, la care au murit în chinuri, pompierii Răzvan Dumitru Luchian și Ionuț Ungureanu)? Auzirăm că s-au ars la mâini, colonelul Precup a și anunțat asta în direct. Ce au căutat domniile lor fără mănuși la intervenție? Știe cineva?

Ei, cât timp comandanții pompierilor comit gafe, nu mai căutați acari păuni pentru a vi-l albi pe stăpânul Arafat. Știm că de la el plouă cu stele de generali de carton. Apropo, cum e posibil ca la o intervenție cu aproape 40 de pompieri răniți, AM PUTEA SPUNE INTERVENȚIA CU CEI MAI MULȚI POMPIERI RĂNIȚI DIN ISTORIA POMPIERILOR, să nu apară NIMENI DIN COMANDA IGSU? NU ERA NIMENI LA COMANDĂ? S-a pus lacătul și ura și la gară?

Dupa Crevedia sefii pompierilor au intrat in alerta cu echipamentele  Cautati vinovati ca sa l scapati pe Arafat de orice responsabilitate | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.