În semn de respect față de camarazii aflați în suferință, IGSU anulează parada impunătoare dedicată Zilei Pompierilor din România!

Miercuri, 06 Septembrie 2023București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

In semn de respect fata de camarazii aflati in suferinta  IGSU anuleaza parada impunatoare dedicata Zilei Pompierilor din Romania | imaginea 1 Decizie neașteptată, dar de bun augur, luată de factorii de decizie din IGSU: în semn de respect față de camarazii aflați în suferință, IGSU anulează parada impunătoare dedicată Zilei Pompierilor din România!

Ca urmare a sesizărilor făcute de redacția noastră și preluate de colegi din media centrală, factorii de decizie din IGSU au revenit asupra ideii de a organiza o paradă impunătoare în cinstea Zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor Români. Gestul, firesc, uman, empatic și camaraderesc vine ca urmare a tragicului eveniment de la Crevedia în urma căruia aproape 40 de pompieri sunt răniți, unii din ei luptându-se în aceste clipe, la propriu, să rămână în viață.

Anunțul a fost făcut, ieri, 5 septembrie a.c., în direct la Realitatea Plus, jurnalista Anca Alexandrescu citind mesajul primit de la inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, generalul Dan Paul Iamandi: “Anul acesta, la data de 13 Septembrie, pompierii români sărbătoresc 175 de ani de la eroicele lupte din Dealul Spirii. Pentru marcarea acestui moment extrem de important pentru arma noastră - Ziua Pompierilor din România, a fost realizat un calendar al activităților care să se desfășoare atât la nivel central, cât și la nivel local/ județean, înainte ca tragicul eveniment de la Crevedia să se producă. Organizarea unor astfel de evenimente necesită a fi făcută din timp, întrucât presupune planificări riguroase, implicare de forte și mijloace considerabile, repetiții etc. Deși ne-am dorit ca cetățenii să se bucure împreuna cu noi de acest moment extrem de important, din păcate anul acesta defilarea personalului și a tehnicii de intervenție nu va mai fi posibilă, având în vedere contextul pe care îl parcurgem.”

Salutăm această decizie și ne bucură nespus faptul că cei din vârful piramidei dau dovadă de empatie și respect față de durerea tălpașilor pompieri.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.