Agenda Pompierului - alături de polițistul românilor Valer Kovacs!

Miercuri, 05 Iunie 2024București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Agenda Pompierului   alaturi de politistul romanilor Valer Kovacs | imaginea 1 Revista Agenda Pompierului este o revistă INDEPENDENTĂ și nu un sindicat (cum le place unora să spună), care de peste 11 ani relatează evenimente din viața pompierilor militari și a Ministerului Afacerilor Interne. În jurul revistei și a grupurilor de Facebook aparținând revistei, de-a lungul anilor, s-a adunat o imensă comunitate de oameni, alături de pompieri venind și reprezentanți ai altor Arme/Structuri din MAI. Zilele acestea am remarcat cu îngrijorare abuzurile, pentru că, din păcate, această formă o iau “sancțiunile”, la care este supus Valer Kovacs - polițistul românilor. Da, polițistul românilor care a ridicat ENORM imaginea POLIȚIEI ROMÂNE, din pandemie încoace. Sau voiați să rămâneți la nivelul Pian, amenzi pentru măști, polițistul pedofil, plăcuțele de înmatriculare, scandaluri, sexgateuri, Caracal? Nu v-ar fi plăcut, nu-i așa, domnilor?

Nu ne vom lungi prea mult. Ce i se reproșează lui Vali Kovacs?

Că a amendat de prea multe ori Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

Serios? Aveți vreo datorie la domnii responsabili cu starea drumurilor care a generat multe accidente rutiere și avarii de autoturisme produse pe teritoriul României? CNAIR ar trebui dată în judecată de fiecare român plătitor de taxe și impozite iar domniile voastre, șefii Poliției Române, ar fi trebuit să ridicați aceste probleme la nivel de minister și guvern. Să le faceți publice pentru ca să se schimbe ceva în modul de administrare a drumurilor din România. Și dacă nu ați avea permis de conducere, domnilor din IGPR, sunteți orbi, surzi sau cu probleme de orientare de nu ați observat până acum câte probleme au drumurile patriei? Păi, poate vă orientați mai bine. Nu de alta, dar este deplasat să îți sancționezi propriul angajat pentru că a luat măsuri legale, normale, de bun simț. Zice codul penal că unele sancțiuni forțate sunt abuzuri.

Că a adus atingere imaginii instituției: adică POLIȚIEI ROMÂNE

Eu vă întreb dacă aveți toate țiglele pe casă și dacă atunci când vorbiți conectați și creierașul. Datorită lui Valer Kovacs oamenii au mai uitat de amenzile ABUZIVE ȘI ILEGALE din pandemie, au mai uitat de Caracal, 10 august, polițist pedofil, sexgateuri, Pian și multe, enorm de multe, aspecte (nu ne ajunge internetul) care au terfelit de la vârf imaginea Poliției Române. Vă spune un jurnalist cu 30 de ani de experiență că Valer Kovacs a reușit să devină imaginea POLIȚISTULUI OM, nu a șpăgarului, nu a abuzatorului. A POLIȚISTULUI AFLAT ÎN SLUJBA CETĂȚEANULUI, NU A POLITICIENILOR VREMELNICI SAU A INTERESELOR PERSONALE ȘI DE GRUP.

Vali Kovacs este un exemplu de polițist al românilor. Polițistul în care românii au încredere. Polițistul ca și garant al legii, al siguranței.

Domnilor(nu mă voi adresa păcălicilor de la IPJ Timiș deoarece ar fi inutil, nici nu ar pricepe nici nu ar avea bunul simț să își recunoască greșelile): Marian-Cătălin PREDOIU, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne, Chestor general de poliție Bogdan DESPESCU – Secretar de stat, Chestor-șef de poliție Benone-Marian MATEI - Inspectorul general al Poliției Române, Chestor principal de poliție Eduard MIRIȚESCU - Adjunct al inspectorului general al Poliției Române, Chestor de poliție Marius DRAGNEA - Împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, Chestor de poliție Vasile COSTEA - Împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, ați avut vreodată curiozitatea să frunzăriți Google căutând despre Poliția Română? Revista presei bănui că o primiți. Ați văzut imaginea de instituție CORUPTĂ și deprofesionalizată a Poliției Române? Sunt sigură că ați văzut-o și au văzut chiar și forurile internaționale că doar România își ia mereu șuturi pentru corupție. Bun. Sunteți de acord că pentru a strica imaginea unei instituții, aceasta ar trebui să aibă o imagine bună? Valer Kovacs nu avea ce să strice. Din păcate. Au avut grijă alții să facă de râs Poliția Română și o fac cu succes până în ziua de azi.

Valer Kovacs a RIDICAT IMAGINEA POLIȚIEI ROMÂNE CA INSTITUȚIE ALĂTURI DE CETĂȚEAN, NU CA INSTITUȚIE CORUPTĂ SAU DE OPRESIUNE. Nu sancțiuni, eventual o plachetă și o primă, ar merita, Valer Kovacs.

Că senatoarea Diana Șoșoacă s-a pozat cu motocicleta lui Valer Kovacs

Măi, băieți, e de noaptea minții. Dacă tot îi aduceți astfel de acuzații, vă rog să puneți mânuța și sancționați TOȚI ȘEFII IPJ, ISU etc., care s-au pozat cu oameni politici în acest an electoral la diverse activități. Vă adun eu pozele cu ei dacă va e lene să o faceți singuri. Că pe motociclete, mașini de poliție sau pompieri sau jandarmi se cocoață și copii și jurnaliști. Care e problema? Prezentarea de tehnică e bruma de imagine ce a rămas instituțiilor MAI.

Ce ar mai fi de adăugat? Art. 297. - (1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Ah, era să uit, Mobbing-ul sau hărțuirea psihologică la locul de muncă reprezintă o formă subtilă de abuz.

Respect, Valer Kovacs! Domnilor din IGPR, nu vă mai faultați proprii oameni care vă ridică cota instituției. Kovacs de la Brigada Autostrăzi aduce un plus de imagine Poliției Române, dar nu și găștilor corupte din ea. Audacia et devotio!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.