Despre ambulanțe, Ebola și protecție internă

Joi, 23 Ianuarie 2020București
Autor: Hani Pasha
Sursa Foto: Facebook IGSU

Despre ambulante  Ebola si protectie interna | imaginea 1 Scriam zilele trecute că gura târgului vorbește că înainte de Crăciun, IGSU a fost colindat de un grup de colindători trimiși de DNA iar darurile primite/ridicate de aceștia au constat în documente și calculatoare în locul tradiționalilor cozonaci. Spuneam atunci că umbla vorba prin târg cum că aceeași vajnici colindători ar fi săltat una alta și de la Deltamed.

Zilele trecute, aceleași guri păcătoase, au lansat alte adevăruri, pardon, zvonuri. Cică la vremea la care o onor insituție urma să achiziționeze niște ambulanțe, în programul de transformat militarii pompieri în moașă medicală, au apărut oferte care mai de care mai interesante. S-au înghesuit ofertanții ca muștele la miere și în această mare înghesuială cică două oferte au ieșit identice. Wow! Care? Cică, cea de la Deltamed cu cea de la Renault. Fain, așa! O fi încurcat borcanele un omuleț de la Cluj care avea în grijă ambulanțele și care umblă vorba că s-ar fi angajat pe la Renault?

Mai umblă vorba că cei de la IGSU se uitau ca broasca la inundație la caietele de sarcini cum erau ele de frumos modificate de doctor și doctorii doctorului, cel mai documentat fiind unul șef de urgențe pe la Floreasca. Și pentru ca totul să se desfășoare rapid, știți cum se zicea pe vremea militarilor în termen, până arde chibritul, aici o fi fost totuși un fitil că e vorba de altă ligă, gurile rele spun că ambulanțele de cumpărat fuseseră gata chiar înainte de semnarea contractului subsecvent. Așa că, pe repede înainte pentru o dezvoltare instituțională armonioasă. S-a ajuns și la momentul recepționării mașinuțelor. Tot gura păcătoșilor zice că unul dintre membrii Comisiei de recepție din cadrul IGSU, la prezentarea prototipului, ar fi cerut montarea unor dispozitive medicale în alte locuri pentru a mări siguranța pacienților dar și a membrilor echipei de intervenție. Ce i s-o fi năzărit și ăluia? Sic! Dar cică a fost adus rapid cu picioarele pe pământ de un agarici al vânzătorilor de ambulanțe care l-a anunțat că sunt deja montate așa pe toate cele 100 de mașinuțe în discuție, iar că dacă are comentarii/nemulțumiri/adăugiri să și le prezinte (dacă are curaj - sic!) secretarului de stat care cică aprobase deja schema de montare... Haoleu!

Și mai zice gura târgului că valoarea contractelor subsecvente pentru Renault și Deltamed fu aproape egală, așa e frumos, echitabil, ca-n "Nu te supăra frate!". Și ce e mai mișto din ceea ce spun gurile rele e că, toate aceste "zvonuri", cică au ajuns și la urechile slujbașilor serviciului de protecție internă dar pare-se că fie nu aveau urechile destul de curate și nu auzeau, fie nu au vrut să audă.

Desigur, sunt doar zvonuri, iar materialul un pamflet și trebuie tratat ca atare. Altfel ar fi bulversant să ne gândim că în țara noastră, licitația în discuție nu ar fi prima și poate nici ultima făcută cu știința și îngăduința, celor de la DGPI. Și uite cum am ajuns noi, din licitație în licitație, o țărișoara mică, mică, pe harta lumii, care, spun invidioșii, e singura țară din Europa care a cheltuit sume enorme pentru combaterea și intervenția la Ebola! Brrrrr! Bine că ne-a mântuit Dumnezeu de năcazuri și nu a dat Ebola în noi și noroc cu doctorul Arafat care, ca președinte al Comitetului Ebola, a știut de ce avem nevoie. Acum ne putem pregăti de Coronavirus, că suntem campioni la shopping! E drept că cele de le cumpărarăm pentru Ebola în varianta românească, acum putrezesc prin magaziile IGSU și MAN și ale spitalelor. Sic! Umblă vorba tot aiurea prin târg că IGSU, achizitorul de drept, ar avea mari probleme în a inventaria materialele "eboliene" pentru că unele au expirat, altele au fost distruse și, deh, mai ține, dom'le, evidența dacă poți. A dat Ebola-n ea! Sic!

Revenim cu alte zvonuri... în ghem.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.