Tândală și Păcală, regulamentele militare și discuțiile din baie

Luni, 07 Decembrie 2020București

Tandala si Pacala  regulamentele militare si discutiile din baie | imaginea 1 A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti, nu-i așa? Cică au fost odată doi… militari, să zicem, Tândală și Păcală. Tândală unul mai răsărit așa, mai orientat, care urcase cu viteza în rang, schimbând gradele cât ai clipi când i se punea pata. N-avea el nușh ce vitejie, dar avea o vorbă mieroasă și un caracter supus numai bun de recompensat. Păcală, la început. Are și el oareșce stofă dar deocamdată nu-i ajunsese la Tândală nici la genunchiul broaștei. Tândală, băiat bun, îl înzestrase pe Păcală cu niscaiva onoruri neoficiale, ba chiar îl făcu un soi de “supervisor” peste militari mai vrednici ca el, mai bătrâni și mai avansați în grad. Nelalocul ei manevra dar cine să-i stea împotrivă inteligentului Tândală?

Într-una din zile, Tândală și Păcală se întâlnesc, unde credeți? Taman acolo unde merge și împăratul pe jos, carevasăzică într-o toaletă. Locul în care toți oamenii sunt egali și încercați de aceleași nevoi. Numai că, Tândală al nostru, simțindu-se în elementul său, niciuna nici două se puse pe discuții și-l chestionă “bărbătește” pe fidelul său supus despre o cuconiță pe care nu o mai văzuse prin împărăția sa. O dăduse cu ceva vreme în urmă în sama lui Păcală, care cum ordine nu-i putea da, barem o păzea.

Acu’, ce să mai zicem noi, cică vinul dezleagă limbile, da se pare că și ușurarea vine cu chef de voarbă. N-ar fi gaură în cer, numai că sclipitorul nostru militar a cam uitat că în regulament nu-i a bună să discuți un militar superior în grad, cu unul cu gradul pe la genunchiul broaștei. Cică asta scrie în regulamentul pentru clasa 1 primară a milităriei. Nici la G.A.Z. nu ai ce căuta dacă nu știi atât. Unde mai pui că făcu’ vorbire despre o domniță, lucru nu tocmai neobișnuit la un bărbat, dar când ești militar, se presupune că ai, sau ar trebui să ai, mai multă onoare decât un cocălar care-și poartă discuțiile via pereții toaletei. Aviz amatorilor!

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau situații reale este pur întâmplătoare. Dacă, totuși, cineva se recunoaște în rândurile de mai sus, înainte să verifice scurgerile de informații din toaleta instituției ar face bine să pună mâna pe regulamentele militare dacă tot n-a depășit faza de răcan. Sic!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.