Pompierii amenințați de generalul pilot de raliu

Vineri, 19 Februarie 2021București

Generalul cu doua stele Dan Paul Iamandi  conducatorul legal al interventiei de la Bals  in tinuta de reprezentare la carnagiul de la spital | imaginea 1 Cică după tragedia de la Constanța, inspectorul general al IGSU, generalul-maior Dan Paul Iamandi i-a adunat în videoconferință pe inspectorii șefi! Pentru prima dată de când e inspector general, generalul pilot de raliu s-a arătat tare neliniștit și îngrijorat.

Arătându-și mușchii, acesta a amenințat cu sancțiuni toată arma, de la inspector șef la servant! Au, mamă! Acu’, noi îi înțelegem disperarea, că deh, atacurile presei asupra instituției, ca urmare a nenorocirii de la Constanța sunt ca un tir de artilerie (iar dumnealui se pricepe bine la asta) asupra IGSU. N-ar fi mare bai dacă IGSU, n-ar strica imaginea DSU, iar asta ar duce la știrbirea statutului de zeu al situațiilor de urgență din România, pe care și l-a auto-conferit Raed Arafat, stăpânul nemijlocit al șefului IGSU. În altă ordine de idei, credem că domnul general va fi foarte ocupat în următoarea perioadă. Da, da! Adio, raliuri! Va trebui să studieze legislația după care funcționează ierarhia în IGSU, obligațiile omuleților din subordine, nah, multe! Nu de alta, dar pentru un individ care nu-și cunoaște propriile obligații de serviciu, ca de exemplu că odată ajuns la o intervenție, devine comandantul intervenției, și nu un simplu gură-cască, nah, ne gândim că e ceva de învățat despre obligațiile subordonaților ca să-i poți sancționa. Sic!

Revenind la zeul medicinei de urgență românești care ține lesa la capătul căruia s-a trezit pe post de pitbull generalul nostru, acesta e doborât zilnic de presa potrivnică ce îl vrea demis, de rea și nedreaptă ce e, nu din cauză că dumnealui ar avea vreo vină, Doamne, ferește! Și cum în vremuri de restriște subalternii credincioși care iau vina asupra lor apărându-l de gura presei (vezi faza cu filmulețul de la Colectiv despre care colonelul Radu Cristian susținea că doctorul nici nu auzise măcar) sau cei care îl girează cu imaginea dobândită atunci când îi transformase el însuși în victimă (vezi “mincinoșii” de la Colectiv, mai exact colonelul Orlando Șchiopu, extrem de susținut și apreciat la acea vreme de revista noastră) trebuie recompensați.

Umblă vorba prin târg că cei doi și-ar fi pregătit deja costumele de general, pentru 28 februarie, doar că e posibil ca tragedia de la Constanța să îl oprească până și pe Raed Arafat să-și avanseze camarila. Nu din considerente morale, firește, ci de frica presei care n-ar înghiți nici avansările după intervenția de la Balș și cu atât mai puțin avansarea unor oameni al căror nume amintește de tragedia #Colectiv.

Noi îi urăm spor la treabă domnului general. Suntem siguri că după ce timp de 3 ani nu te-a interesat niciun moment greu prin care a trecut arma Pompieri, ai tot dreptul să vii acum să îi iei la șuturi pe inspectorii șefi care de bine de rău, n-or fi ei de 24 de karate, dar măcar au mai dat pe la câte o intervenție. Cine dorește să își amintească meritele deosebite pentru care domnul general e îndreptățit să aducă Arma Pompieri pe drumul cel bun, are ocazia să citească aici: Pompierii își numără camarazii morți, generalul își numără stelele.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.