ISU Constanța dă în foc: adjunct de la Arad

Luni, 15 Martie 2021Constanța
Sursa Foto: Facebook ISU Constanța

ISU Constanța dă în foc: adjunct de la Arad După nefericitul eveniment din februarie, în urma căruia o femeie și-a pierdut viața, ISU Constanța a devenit un soi de loc de pelerinaj pentru toți capii IGSU disperați să găsească cât mai repede un vinovat nu care-cumva să iasă la iveală putregaiul generalizat dintr-un sistem care geme de achiziții cu parandărăt și mașinuțe roșii în defavoarea pregătirii profesionale continue specifică meseriei de pompier. Cum spuneam, IGSU trage din greu pentru a aduce pe tavă, emirului situațiilor de urgență, Raed Arafat, capul unui acar păun cu care acesta să iasă în fața presei pentru a marca încă o realizare marcantă.

Desigur, la Constanța nu se întreabă nimeni nici de ce pentru o lipotimie, la un pacient aflat ÎN SPITAL, se deplasează autoscara, nici de ce mașinile de stingere asigură măsurile PSI la aterizarea elicopterelor, când asta e treaba IGAV. Toată lumea e preocupată să găsească un vinovat. Sau doi. Cam așa se încheie în România DSU-ului, un scandal mediatic cu morți: cu un acar păun sau tergiversând și făcându-ne că plouă.

De curând IGSU a hotărât să aducă la Constanța un om de achiziții de la Arad, pe post de adjunct. Întâmplător taman când inspectoratul arădean stă din nou în calea unei echipe de control care se antrenează să calce pompierii arădeni. Numele detașatului e neimportant. Important e că vine via IGSU și are menirea de a face ordine în haosul din ISU Constanța. Acu’ câtă ordine va face rămâne de văzut, ce este însă amuzant e că în loc să fie liniște la Constanța încep să sclipească în soare tăișurile unor săbii.

De ce? Pentru că înainte să le fi fost date planurile peste cap de alții, la ISU Constanța a fost aplaudată o distinsă doamnă, cu funcție de execuție, pe post de adjunct al inspectorului șef. Se pare că mișcarea Bucureștiului nu a fost tocmai pe placul soțului doamnei, și el ofițer în cadrul ISU Constanța care s-a învolburat arătându-și nemulțumirea și către eșalonul superior dar și făcându-l pe arădean să-i cam stea în gât cinstea de a fi avansat la Constanța.

Acu’ relațiile dintre soți/amanți/rude în ISU-uri sunt un subiect aparte extrem de picant și pe care îl vom trata, pe larg, într-un editorial viitor.

Ba, umblă vorba prin târg că nici noul purtător de cuvânt al instituției, inspectorul șef Cristian Amarandei, cel care a devenit atât de prieten cu presa încât e nelipsit de pe la emisiuni și declarații, nu ar fi tocmai încântat de situație și că și-ar fi întrebat noul adjunct cine l-ar recomanda din partea eșalonului superior. Ete, nah! Cam cine vă recomandară și pe domnia voastră, domnule ofițer! Parcă n-ați ști cum merg treburile!

Cum spuneam, ISU Constanța dă nu doar în clocot ci direct în foc. Ciorba are toate cele necesare, interese personale, lupte de gherilă, un personaj orgolios trimis din Capitală să facă ordine în sistemul operativ constănțean dar care, într-o situație de urgență, oricât l-ar căuta subalternii prin stație nu e de găsit (poate nu se obișnuise omul cu indicativul - sic!) dar e no.1 la amenințat subordonați și strigat la subordonate. Tot ce vrei și mai ales ce nu vrei să găsești într-un sistem militar. Tragedia rămâne în picioare. Din păcate nu se caută adevăratul vinovat ci doar praf în ochii mass mediei pentru ca nu cumva să fie cineva obligat să recunoască deficiențele cumplite cu care se confruntă sistemul.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.