O tură cu autoscara la spital după cai verzi pe pereți

Marți, 02 Martie 2021Constanța
Sursa Foto: Facebook ISU Constanța

O tura cu autoscara la spital dupa cai verzi pe pereti | imaginea 1 Nu e banc. Umblă vorba prin târg că de început de primăvară, mai precis în a doua zi a lui mărțișor, pompierii constănțeni au fost victimele prostiei fără margini a șefimii proaspăt aduse de prin țară și de prin Capitală, cu fală și recomandări de bune practici de la IGSU.

Cică proaspătul numit prim-adjunct și-ar fi umflat mușchii de cocoș constănțean repatriat după stagiu la Capitală, către o subordonată. (Motivele, o țâră deplasate, dar despre care nu facem vorbire că nu sunt nici importante și nu ne băgăm nasul unde nu ne fierbe oala. Amintim doar că o situație similară domnul “șăf” putea întâlni, că tot vine ‘mnealui de la Capitală, până și prin birourile de la IGSU, dar fără circ). Femeia, mai firavă din fire, leșină speriată de tânărul șef pus pe fapte mari care o amenința de zor cu cercetări și sancțiuni, după stilul patentat la Capitală. Până la urmă e oarecum de înțeles, se încorda omul că doar n-o fi fost trimis să stea la închinat pahare cu inspectorul șef, nu-i așa? A fost trimis să facă treabă!

Una peste alta, oamenii se sperie, vine SMURD-ul și femeia ajunge la spital pentru a primi îngrijiri. Între timp o altă angajată a instituției e pusă să-și sune colega să vadă cum e, știut fiind faptul că femeia mai avusese probleme de sănătate. Supărată pe viață, femeia își varsă of-ul, “la o perfuzie” că la cafea nu avea cum, și scapă un “mama ei de viață că mai bine m-aș arunca de la etaj”. Cu sechele după ultimele evenimente din urbe și din dorința de a-și demonstra eficiența, angajata raportează urgent conversația șefilor. Șeful balaur, speriat de ideea unui nou circ televizat, ordonă deplasarea forțelor la spital.

Aici intră în scenă bieții paznici care nu pricepeau pentru ce răsare în curtea spitalului, ce credeți?Taman autoscara!!!! E drept că a intrat pâsh, pâsh, fără țiuituri. Și descarcerarea! Noaptea minții! Numai că persoana “căutată” era frumos la urgențe cu perfuzia în mână și aștepta să se simtă mai bine. Unde mai pui că unii colegi care nu mai înțelegeau ce se întâmplă, speriați, i-au alertat femeii și familia pe sistemul “vezi că doamna se aruncă de la etaj!”. Kafka ar fi invidios pe noi acum, și, cu siguranță ar scoate din speța aceasta mult mai multă savoare. Noi nu ne-am hotărît încă dacă să râdem sau să plângem.

Din fericire, evenimentul s-a petrecut doar în mintea și în fantezia unora. Noroc că între timp Constanța are și autoscară. Și șefi noi la ISU, mega eficienți. Cum or fi justificat domniile lor intervenția asta în acte, habar n-avem. Dar dacă au trimis autoscara și descarcerarea pentru o lipotimie sau asistență persoană, au cam dat de dracu. Dar oare anunțul la 112 de unde o fi fost făcut? Și oare cine răspunde pentru plimbatul autoscării aiurea?

Dacă tot e control la Constanța, poate verifică cineva și bârfele astea. Noi am băga mâna în foc pentru ele. Cu curaj! Suntem siguri că domnul inspector general e un om bun și corect care dorește să iasă la iveală adevărul și numai adevărul și că s-a săturat și dumnealui ca la Constanța să se plimbe în paradă tot soiul de generali în devenire. Dumnealui a muncit din greu pentru stelele de pe umăr și știe, sau ar trebui să știe cât de greu se câștigă. Profesioniști, dom’le, nu amatori!

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau situații reale este pur întâmplătoare. Sau nu. Noi lăsăm ofițerii din comanda IGSU să afle singuri adevărul, că Agenda Pompierului și așa nu o citește nimeni. În cazul în care nu se descurcă singuri, promitem să le sărim în ajutor cu o anchetă, jurnalistică desigur, și dovezile aferente.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.