Militari în relații de “dușmănie”!!??

Vineri, 09 Aprilie 2021România

Militari in relatii de  dusmanie | imaginea 1 A fost odată ca niciodată, pe vremea când se scria musca pe părete, mai mincinos cine nu crede! A fost odată o armă. Iar noi ne vom referi la ce a rămas din ea. Cică mai nou, militarii care sting focul sunt atent monitorizați de șefii de la centru chiar și în viață privată.

Umblă vorba prin târg că un ofițer din comanda unui inspectorat județean a fost luat la ochi taman când nevasta îi adusese pe lume primul copil. Omul s-a trezit controlat la sânge pentru câte toate, ca în final să afle că tot circul îl stârnise taman venirea pe lume a copilașului său. Cum? Păi nu puteau unii fluiera din roți de grija facturii cu care omul îi plătise spitalizarea nevesti-sii. Și, ce să vezi? Mult zgomot pentru nimic, fapta nu există! Dar există factura și e bine mulțamu-ți Doamne, plătită!

Și dacă n-a mers una au mai răsărit alte motive de “control”. Și ca să nu fie singur, ofițerului i s-a “alăturat” și colegul de comandă, probabil pentru că n-a vrut să-și căsăpească subordonatul. Dacă era vorba de o femeie, mai că am fi zis că e hărțuită de vreun șăf în criza vârstei. Dar între bărbați nu se poartă. De fapt… Cine mai știe că exemple de urmat se găsesc! Și iaca așa, au curs, controale, acuzații și altele asemenea. Acuzele au căzut rând pe rând precum frunzele din pom toamna, neavând niciun fundament sau o bază reală.

Carevasăzică, șefii a ce a mai rămas din Arma care era odată, în loc să se preocupe de bunul trai al cătanelor și de profesionalizarea acestora că, deh, nu mai sunt răcani de multă vreme, se ocupă cu inventatul de motive de scandal și cu monitorizarea nașterilor. Păi, că tot sunt pompierii moașe medicale, poate n-ar fi rău să fie în fiecare județ barem un asistent însărcinat să monitorizeze tot ce mișcă de la contacte sexuale, gravidități, “beute”, încuscriri, nănășit, amantlâcuri etc. Numai că poate n-ar fi rău să înceapă de la cap, că peștele de la cap se-mpute. Ba, parcă există deja un soi de serviciu și-un sfert care face deja treaba asta, și se pare c-o face cam prost.

Una peste alta, justiția și-a făcut treaba și ofițerii cu pricina s-au dovedit a fi nevinovați. În mod normal, eșalonul superior ar fi trebuit cel mult să prezinte scuze. Dar, te pui cu “înaltul”? Unde nu se trezesc invitați la consiliul de cătane. Din precauție, vin însoțiți de avocat și îi cer de martori pe acei colegi care i-au călcat la ordin ca pe “chimeși” și ale căror acuzații nu s-au dovedit. Cum la pompierii surprizele nu se mai termină niciodată, vinovații fără vină află că ai lor colegi nu vin deoarece se află “în relații de dușmănie”.

Noaptea minții! Carevasăzică regulamentele militare trebuie rescrise și completate cu relațiile de “dujmănie” care se pot înfiripa între cadrele militare, probabil la ordin, sau la o bârfă sau din orice alt motiv care să satisfacă șeful suprem. Mai nou, dacă apelezi la justiție pentru că ești luat la bani mărunți și tratat ca un infractor, ești în relație de dușmănie cu aghiotanții șefului, dacă mai apelezi și la avocat ca să te aperi de acuzații nefondate, ești considerat un proscris al sistemului, un neloial față de armă și te trezești evaluat ca de mâna a doua.

Ce a rămas din armă? Un circ fără bani, o vânătoare de capete, multă bârfă, imaginație bolnavă, comandanți promovați pe criterii gen cu cât mai aproape de fundul șefului și mai departe de oameni, cu atât mai bine. Se întoarce Zăgănescu în mormânt!

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau situații reale este pur întâmplătoare! În caz că ar fi un fir de adevăr în toată povestea, promitem să revenim cu informații exacte și documentate ca la carte.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.